Powered By Blogger

miercuri, 22 mai 2013

Smoothie de piersici , banane si spuma de afine




E cald si bine ,fructe si legume din belsug in piete, pe tarabe... ma rog ,din import... cele romanesti acu' incep sa apara  !
Trecut-am de prima etapa a Campaniei "Castiga timp cu Philips " si Gustos.ro, unde visam la un storcator , insa acum dupa clasamentul votare + jurizare urma sa primesc spre testare, unul din modelele mixerului de mana Philips .
Cand spun mixer,gandeam ca primesc un mini aparat,un ala mic cu doua teluri si doua spirale  daca le are  si cu care sa ma chinui sa bat frisca,ori cu dureri de cap sa framant o mana de aluat pentru o mini tarta !
Uite ca m-am inselat si am primit cu bratele deschise si cu ochii mariti  o cutie ,destul de marisoara ,care nu ascundea nici un mixer cu doo teluri ,nici un turbo aspirator ,ci un aparat performant Mixerul de mana Philips HR1372 , un fel de robot cu o multitudine de accesorii ,care desigur mi-au ocupat masa de bucatarie de cum am desfacut cutia.
Si surpriza este ca il voi testa si va ramane al meu, ever !

                                                 

   Am inceput sa scot pe rand din ambalajul lor urmatoarele :
   -  un mixer vertical : cap mixer + blocul motor  ( pentru pasat piureuri si supe crème/creme , merge si la sosuri )
   - doua tocatoare verticale, de marimi diferite  (pentru tocat legume,fructe ,carne ) avand cutitele aferente in forma de S ,tocatorul XXL contine si cutitul cu lama zimtata pentru gheata
    - o cana gradata cu capacitate de un litru ,prevazuta cu capac
    - un tel + un manson negru  (batut spuma,maioneza,frisca )
    - suport fixare pe perete pentru mixerul vertical si tel  (deja am ochit locul de amplasare,intre  blatul de lucru si aragaz )
    - cablul electric masoara 1,3 m ,deci posibilitate de miscare intre blat si aragaz

Puterea motorului e beton, 700 W , iar pe blocul motor am descoperit 5 trepte de viteza + o viteza turbo  !
     

Cat le-am sucit,cat le-am invartit,am constatat ca :
- lama mixerului vertical are dubla actiune ,orizontala si verticala.
- pentru stabilitate,tocatoarele verticale sunt prevazute cu suport de cauciuc,asa ca nicio sansa sa-mi zboare de pe masa de lucru ,cand arunc un ochi la tv !
- capul mixerului vertical este din inox ,iar invelisul blocului motor acoperit cu inox  si cauciuc.
 - pentru a demonta accesoriile (fara cana gradata)  de blocul motor ,apasam cele doua butoane prevazute pe cele doua laterale (am aflat dupa citirea instructiunilor de folosire)
Ca un copil curios,mi-am trecut un deget peste lama cutitului tocatorului mic si pielea mi-a fost taiata instant,deci atentie la cutite ...sa nu-mi gatesc vreun deget !

 In etapa a doua a campaniei ,bloggerii selectati trebuie sa pregateasca fiecare cel putin cate o reteta de milkshake/smoothie cu aparatul primit ,asa ca mi-am ales o reteta de smoothie si gata cu vorba ...sloganul Philips :
 " Sense and simplicity" / "Sens si simplitate" va fi aplicat si ...am trecut la treaba!

Am testat mixerul vertical ,telul si tocatorul vertical XXL cu cutit zimtat , pregatind :
                                                          
                  Smoothie de piersici,banane si spuma de afine     
                                                                 


                   
Ingrediente:

smoothie:
400 g pulpa piersici (scurse bine)
una sau doua banane
o lingurita de miere ( optional )
100 ml lapte
cuburi gheata
menta

spuma de afine:
doua linguri pline cu afine
doua albusuri
o lingura zahar

Pregatire:

smoothie:
Am introdus in cana gradata pulpa de piersici, pulpa de banana taiata bucati si laptele.
Capul mixerului l-am atasat cu un click blocului motor si in cca 60 de secunde,am mixat un smoothie delicios ,iar pentru ca-mi place dulce ,am indulcit cu o lingurita de miere.
Prima data am comutat viteza pe 3,dar merge super si cu prima viteza,data viitoare daca doresc smoothie instant, gadil butonul turbo !
Cuburile de gheata le-am zdrobit cu tocatorul vertical XXL atasandu-i cutitul zimtat ,nu-l prea credeam in stare de ceva  pe "micut" ,dar minunea s-a produs si am zambit multumita , iute am adaugat cate o lingura de gheata in fiecare pahar ,iar deasupra ghetii am pus cate doua linguri de spuma de afine !
Am decuplat mixerul vertical, am extras usor capul mixerului si l-am trecut printr-un jet de apa ,iar blocului motor i-am atasat telul introdus in mansonul negru...simplu,nu ?

spuma de afine:
Afinele le-am pasat bine cu ajutorul mixerului vertical si le-am adaugat peste bezeaua din albusuri si zahar,batute cu ajutorul telului.
Am decorat cu frunze de menta.
Un pahar cu smoothie a fost adjudecat de fiul cel mic,venit dupa un antrenament de 1500 m liber (crawl) in bazinul Lia Manoliu !

puncte forte :
Dupa fiecare mixare,tocare,spumare am cuplat si decuplat componentele foarte usor,iar spalarea a fost simpla sub jet de apa .

Asa cum am constatat, Mixerul de mana Philips HR 1372 are in componenta mai multe accesorii si cum ziua e lunga ,mi-am zis sa le testez ,nu ?

Am testat mixerul vertical , pregatind  doua retete:

                           Macrou cu sos de patrunjel
                                       

                                      
                            

Ingrediente:
doua buc,macrou
o legatura patrunjel verde
o lamaie
50 ml ulei de masline
sare
piper macinat

Pregatire:
Am curatat ,spalat si scurs pestii,i-am crestat din loc in loc pe ambele fete.
Dupa ce am incins gratarul bine ,am asezat pestii stropiti cu putin ulei de masline si i-am lasat sa se friga ,intorcandu-i cu atentie doar de doua ori,altfel riscam sa le rup carnea.
Dupa ce s-au fript i-am scos pe un platou si am pregatit sosul.
Patrunjelul l-am rupt lejer si l-am pus in cana gradata,am adaugat ulei de masline ,o lingura zeama de lamaie ,un praf de sare si piper macinat,apoi am mixat totul cu blenderul vertical,comutat pe prima viteza cca 15 secunde  .
Sosul de patrunjel l-am intins din loc in loc deasupra pestelui si am decorat cu felii de lamaie.
Mixerul vertical l-am decuplat cu usurinta si l-am clatit sub jet de apa calda .

                   
                           Supa crema de pui

                                    

Ingrediente:
200 g piept de pui
600 ml apa
o lingura unt
o ceapa mica curatata
100 ml smantana
sare
piper
crutoane de paine
patrunjel verde

Pregatire:
Pieptul de pui  si ceapa intreaga le-am fiert in apa si un praf de sare,am strans putina spuma cand a fost necesar, iar dupa ce a fiert pieptul de pui l-am racit si taiat cubulete potrivite.
Intr-o oala mica ,am calit in unt ,ceapa fiarta si taiata lejer,apoi am adaugat supa in care au fiert pieptul de pui si ceapa.
Cu ajutorul mixerului vertical ,am pasat ceapa in oala si am adaugat smantana si cubuletele de carne.
Am dat gust cu sare si piper macinat,am lasat sa mai fiarba 3 minute,in acest timp am spalat cu usurinta  capul mixerului vertical.
Am servit supa crema cu crutoane de paine si verdeata .

Am testat tocatorul vertical XXL cu cutit normal , pregatind :
                     
                                 Chiftelute cu susan
                                             


Ingrediente:
300 g piept de pui fara piele si os
o ceapa mica curatata
o felie de paine inmuiata in apa si stoarsa
un ou
2 catei de usturoi
un praf de sare si piper macinat
susan

Pregatire:
Pieptul de pui taiat bucati potrivite,ceapa taiata in 4,painea si restul ingredientelor (fara susan) le-am introdus in tocatorul XXL,prevazut deja cu cutitul din dotare,apoi am atasat capul de blender si blocul motor si am omogenizat totul comutand viteza pe treapta a doua ,cca 60 secunde.
Dupa tocare ,am detasat blocul motor,iar partea superioara (capacul ) si cutitul ,le-am spalat si sters cu un prosop uscat ,apoi am trecut la modelat chiftelutele ,dandu-le o forma rotunda si trecandu-le prin susan,apoi le-am prajit in ulei.

Am testat tocatorul vertical mic , pregatind :

                                  Inghetata de afine

                                 

Ingrediente:
200 g afine
100 g iaurt
100 g frisca batuta
50 g zahar pudra

Pregatire:
Afinele,iaurtul,frisca si zaharul le-am omogenizat, cca 20-30 de secunde in tocatorul mic ,apoi dupa ce s-a format crema, am detasat blocul motor ,iar partea superioara (capacul ) si cutitul le-am clatit simplu sub jet de apa,apoi crema am mutat-o intr-o caserola si am tinut-o la congelator in jur de o ora.
Pofta fiind mare,am servit imediat o cupa de inghetata !

Telul l-am testat pregatind :

                                      Spuma de cacao
            
Ingrediente:
doua albusuri
 5 linguri cu zahar
doua linguri cu varf cu cacao
un praf de sare

Pregatire:
Am introdus telul in mansonul negru,apoi am atasat blocul motor.
 Albusurile presarate cu un praf de sare ,le-am batut spuma tare,apoi am adaugat cate o lingura de zahar in timp ce continuam sa le bat.
Cand spuma a devenit lucioasa , am adaugat prin cernere cacaua,pentru ca sa nu se formeze cocoloase,am omogenizat bine ,apoi am transferat spuma in cupe pe care le-am tinut la rece 30 de minute ,inainte de servire.

A fost o zi plina,am pregatit diferite retete de mancare ,dulciuri si o bautura delicioasa,iar concluzia mea este :
                                      
               Mixerul de mana Philips HR 1372 este ideal in bucatarie ,merita nota 10+  !

- toaca / paseaza
- spumeaza
- zdrobeste gheata
- ocupa spatiu mic
-  mixerul vertical poate fi amplasat in suportul special in apropierea mesei de lucru sau a aragazului
- atasarea accesoriilor pe blocul motor ,se face cu un simplu click
- detasarea accesoriilor se face prin actionarea celor doua butoane aflate lateral pe blocul motor
- cutitele sunt bine ascutite
- cana este gradata si prevazuta cu capac ,poate fi folosita pentru pastrarea supelor/cremelor la frigider
- talpa tocatoarelor verticale sunt prevazute cu suport de cauciuc, pentru stabilitate
- mixerul vertical poate fi folosit in lichidele fierbinti  ( max. 80 grade C ), lama cutitului avand dubla actiune,orizontala si verticala
 -curatarea si spalarea se face sub jet de apa ,unele accesorii pot fi spalate in masina de spalat vase (am citit in carticica cu instructiuni, n-am testat ...lipsa masina ! )

Multumesc Philips si  Gustos.ro pentru sansa de a testa un super produs ,util in bucatarie si sanatatii noastre !


             Philips " Sense and simplicity"  !!!
                                               






                                            
                                                 




sâmbătă, 18 mai 2013

Musaca tricolora






 Cine foloseste uleiul de masline, Costa d'Oro - o lingurita de sanatate in fiecare zi  ,stie ca este alimentul minune !

Ingrediente:

500 g piept de pui fara os
un morcov
4-5 ardei copti
3 fire de ceapa verde
800 g cartofi fierti
100 ml lapte
doua linguri smantana
ulei masline Costa d'Oro Olisana
doua oua + albus de ou
pesmet
sare
piper macinat
 un fir de rozmarin

Pregatire:

Morcovul si ceapa verde se curata de coaja /foi, apoi se spala bine.
Ardeii copti se curata de coaja coapta si seminte,se desfac in fasii.
 Intr-o craticioara calim in doua linguri de ulei de masline ,ceapa taiata marunt si morcovul ras fin,adaugam pieptul de pui dat prin masina de tocat sau blender si 3 linguri de apa.
 Lasam sa se caleasca impreuna,pana se evapora apa,apoi lasam sa se raceasca ,dam gust cu sare si piper macinat si adaugam ouale batute.
Cartofii fierti se paseaza,se adauga 3 linguri de ulei de masline,smantana,laptele ,rozmarin tocat fin si la sfarsit albusul de ou batut spuma.
Se unge o forma de copt potrivita cu ulei de masline si se tapeteaza cu pesmet.
Intindem primul strat de carne,apoi deasupra intindem fasii de ardei copt ,apoi se acopera cu piureul de cartofi.
Coacem cca 30 de minute,pana se rumeneste frumos deasupra.
Dupa coacere,se raceste cateva minute,apoi se poate portiona si servi .
Savurati cu placere!

marți, 14 mai 2013

Terina de branza si struguri







 Baietii mei sunt mari amatori de sandwichuri ,indiferent de ora si zi cand au pofta isi pregatesc un big sandwich cu salam,sunca,cascaval,verdeturi,sosuri ...un deliciu !

Ingrediente:

250 g branza de vaci
150 g branza telemea vaca
150 g prosciutto
50 g unt
14 felii cascaval classic Hochland
16 boabe mari struguri rosii
patrunjel verde
piper alb
boia dulce (iute)

Pregatire:

Mixam branza de vaci cu telemeaua rasa si untul ,adaugam un praf de piper macinat si daca este cazul un praf de sare,apoi tocam patrunjelul ,il adaugam in pasta de branza omogenizand bine.
Tapetam o forma teflonata de chec cu folie alimentara.
Desfacem feliile de cascaval si le intindem pe peretii formei ,suprapunand usor feliile de cascaval .
Peste feliile de cascaval,intindem feliile de prosciutto cu atentie si turnam o parte din pasta de branza.
Asezam cate doua boabe de strugure , pe lungimea formei si deasupra boabelor turnam restul de pasta.
Nivelam cu lingura,iar deasupra asezam prosciutto si felii de cascaval.
Tinem terina la frigider o ora,apoi o putem rasturna pe un platou ,eliminandu-i in primul rand folia alimentara.
O pudram deasupra cu boia dulce sau iute si o putem felia cu un cutit bine ascutit.
Savurati cu placere !

duminică, 12 mai 2013

Drob de curcan cu leurda







O descoperire recenta pentru mine a fost leurda ,chiar nu stiu carui fapt am tot ocolit aceasta planta numita popular usturoi salbatic.
Are un gust picant,aromat si este delicioasa atat gatita,cat si in stare cruda in salate .
Draga leurda sa te pazesti,a mea esti !

Ingrediente:

1,200 kg aripi superioare de curcan Penes Curcanul
100 g prosciutto
doua legaturi ceapa verde
 o legatura leurda
 o legatura patrunjel
3 oua crude
4 oua fierte tari
sare
piper macinat
chili


Pregatire:

Aripile se spala bine si se fierb 30 de minute intr-o cratita cu apa ,cat sa le acopere si eliminam spuma cand e cazul.
Dupa ce au fiert aripile de curcan, adunam carnea de pe oase. Raman cca 700 g carne,pe care o tocam lejer cu cutitul sau o dam prin masina de tocat.
Leurda ,ceapa si patrunjelul se spala si se taie nu prea marunt.
Intr-un vas incapator ,amestecam carnea ,verdeata si ouale crude batute,dam gust cu sare si piper si putin chili.
Ungem o forma de chec cu putin ulei si o tapetam cu hartie de copt ,intindem feliile de prosciutto pe fundul si peretii formei .
Cu o lingura ,intindem o parte din compozitia de drob peste feliile de prosciutto ,apoi putin distantate ouale fierte ,iar deasupra lor intindem restul de compozitie de carne si acoperim cat se poate cu feliile de prosciutto.
Coacem drobul cca 30 de minute,apoi il lasam sa se raceasca si il putem portiona.

Savurati cu placere !

vineri, 10 mai 2013

Waffles aperitiv

 



 
Waffles preparate au primit gustul si aroma din partea uleiului  Costa d'oro Olisana !
 
 
Ingrediente:
 
aluat:
200 g faina
2 oua
140 ml iaurt sau lapte batut
100 ml ulei Costa d'Oro Olisana
o lingurita praf de copt
un praf de sare
piper macinat
oregano uscat
...........................
100 g prosciutto
100 g branza de capra
rosii cherry
menta proaspata
 
Pregatire:
 
Intr-un bol amestecam cu telul sau mixerul toate ingredientele,apoi incingem aparatul pentru waffles .
Cu ajutorul unui polonic mediu , luam din aluatul moale si il turnam pe mijlocul placii incinse.
Avem grija sa umplem placa doar pe treisferturi,altfel foaia de waffle va creste in exces si va da pe dinafara !
Lasam placa superioara peste aluat si asteptam 3-4 minute sa se rumeneasca usor.
Dupa rumenire,scoatem foaia cu o spatula de lemn sau silicon, o taiem calda dupa formele dorite,apoi le umplem alternand straturi de prosciutto,branza de capra,rosii cherry si foi waffles.
Continuam sa coacem foi pana la epuizarea aluatului.
Decoram cu rosii cherry si menta proaspata ,apoi stropim cu cateva picaturi de ulei Olisana.
Savurati cu placere!
 
 
 
 
 
 
 
 

luni, 6 mai 2013

Pasca cu branza si iaurt




Ingrediente:

aluat:
 500 g faina
100 ml apa calduta
150 ml lapte de capra
150 g zahar tos
3 galbenusuri
3 - 4 linguri cu unt topit
25 g drojdie proaspata
coaja de portocala si lamaie
un praf de sare


umplutura:
 300 g branza proaspata de capra
100 ml iaurt de baut de capra
3 oua
esenta de rom si vanilie
o lingura de gris
esenta rom si vanilie
o lingura plina cu stafide

 pentru uns:
2 galbenusuri
2 linguri miere sau gem de caise


Pregatire:

aluat:
 Pregatim maiaua din drojdie,o lingurita de zahar, o lingura de faina si 3 linguri de lapte ,lasam sa dospeasca 10 minute in loc caldut.
 Zaharul il dizolvam in laptele de capra si apa (incalzite usor).
 Cernem faina intr-un vas ,adaugam praful de sare, zaharul ,apa si laptele,galbenusurile ,untul topit si coaja de lamaie si portocala,iar deasupra maiaua dospita.
 Acoperim usor cu faina si incepem sa framantam cca 10-15 minute,pana aluatul nu se mai lipeste de mana.
 Strangem aluatul sub forma de bila si il punem la cald in jur de 45 de minute,sa-si dubleze volumul ,nu uitam sa-l acoperim cu un prosop curat.
 Dupa ce si-a dublat volumul ,aluatul il impartim in 2 parti egale.o parte o intindem usor in forma de copt unsa cu unt ,iar cealalta parte o modelam prin impletire,putem forma mici iepurasi din aluat.

 umplutura:
 Amestecam branza si iaurtul,adaugam ouale batute cu zahar si esente,stafidele inmuiate in lapte si grisul,omogenizam bine.

 Dupa ce am intins o parte din aluat in forma de copt,cealalta parte de aluat (impletit ) se aseaza pe marginea formei de copt de jur-imprejur in cerc.
 Adaugam usor umplutura,in mijlocul impletiturii ,iar deasupra ei asezam cativa iepurasi din aluat si lasam la crescut 30-40 de minute.
 Dupa ce a crescut frumos, ungem pasca cu galbenusurile de ou si o coacem in cuptor (deja incalzit) in jur de 50 de minute.
 Imediat dupa coacere,o ungem cu miere sau gem de caise si o asezam frumos alaturi de celelalte bunatati pregatite de Sarbatorile Pascale ...Hristos a Inviat !

Savurati cu placere!