Powered By Blogger

miercuri, 31 iulie 2013

Sorbet de ananas cu ghimbir




De-a lungul timpului cu ajutorul produselor SunFood am gatit sanatos diferite mancaruri ,ciorbe si supe ,deoarece pot fi incluse fara nici o grija atat in alimentatia adultilor cat si a copiilor.
Rosiile decojite Sun Food au 0% adaos de apa ,iar ananasul contine doar 5,4% zahar, in timp ce majoritatea brandurilor existente pe piata au in medie 16% zahar!
 Valorile care stau la baza brandului Sun Food ne recomanda: calitate constanta, sortimentatie diversificata, sănătate, optimism şi o abordare modernă, menită să aducă savoarea fructelor si legumelor în bucătaria oricarei gospodine !




Vara este in desfasurare cu tot arsenalul din dotare ,deci o serie de inghetate,sorbeturi si bauturi reci sunt binevenite atunci cand folosim conserve sanatoase SunFood ,de aceea particip la un concurs culinar  "Gatesc sanatos cu Sun Food "  la invitatia celor de la SunFood.
Temele in care trebuie sa incadram preparatele sunt:
 -Vara se poarta salatele
si
-Vara se poarta deserturile reci

Ce poate fi mai racoros vara decat un sorbet de ananas cu aroma de ghimbir ?
De ce am ales ananas ? Pentru ca in afara vitaminei C si B6, ananasul este o sursa importanta de mangan, mineral care ajuta la prevenirea osteoporozei.

Ingrediente:

565 g ananas rondele (conserva SunFood )
o lingurita cu miere
1/2 lingurita ghimbir ras foarte fin
frunze de menta

Pregatire:

Scurgem sucul din conserva bine si ii dam o noua intrebuintare ,mai exact il congelam .
Umplem pungutele speciale pentru cuburi de gheata cu sucul din conserva .



Taiem rondelele de ananas in bucati mai mici si le pasam bine cu mixerul vertical,adaugam ghimbirul si mai dam 1-2 impulsuri mixerului pentru omogenizare. 


Includem mierea in compozitie si turnam intr-o tavita.
Dam la congelator ,pentru 3-4 ore,iar din ora in ora, trecem cu o furculita pe deasupra sorbetului ...sa nu si-o ia in cap si sa faca ace de gheata .
Dupa aceste ore de asteptare,pregatim cupele,iar cu lingura speciala portionam sorbetul. si ornam cu frunze de menta .



Simplu si racoros ...parol !


In cazul in care va ramane vreo cupa de sorbet de ananas ,racoriti-va cu un milkshake rece , unde puteti folosi sucul de ananas inghetat .


Savurati cu placere!



duminică, 28 iulie 2013

Supa de fasole si paste fainoase




Gospodinele dalmate pregatesc cu placere aceasta reteta traditionala croata :
Grah i tjestenina juhe 
 
Ingrediente:

400 g fasole rosie (conserva)
 doua fire ceapa verde
100 g bacon afumat
 o ceapa
2-3 frunze telina
 o frunza dafin
1-2 catei ustuoi
  o lingura paste tomate
 doua rosii
Vegeta Podravka
150 g paste
3-4 linguri ulei
patrunjel verde
 un litru de apa plata

Pregatire:
Intr-o oala (cca doi litri ) calim in ulei ,ceapa verde tocata si baconul taiat fasii.
Adaugam usturoiul zdrobit ,frunza de dafin ,frunzele de telina taiate marunt si o cana de apa.
Lasam sa fiarba 10 minute,apoi adaugam restul de apa, fasolea rosie,rosiile taiate cubulete si pasta de tomate.
Dam gust cu Vegeta Podravka.
Separat fierbem pastele al dente,apoi le scurgem de apa si le adaugam in supa.
Lasam supa sa dea in 2-3 clocote si oprim focul.
Servim cu patrunjel tocat fin.

Savurati cu placere!

miercuri, 24 iulie 2013

Guguluf de pui




Kuglof od piletine

Ingrediente:
700 g piept de pui dezosat
150 g bacon
200 g sunca
150 g cascaval
2-3 fire ceapa verde
4 oua
Vegeta Podravka
piper macinat
oregano uscat
  doua linguri ulei

Pregatire:
Pieptul de pui se taie felii,apoi fiecare felie de piept se bate cat mai intins cu ciocanul de snitele si se presara cu Vegeta Podravka si piper macinat.
Ceapa verde se toaca,iar cascavalul se rade.
Baconul se taie bastonase si se rumeneste in putin ulei.
Ungem o forma de guguluf cu ulei si o tapetam cu hartie de copt.
Asezam pe fundul formei feliile de piept, una langa alta si presaram oregano.
Peste carne ,asezam feliile de sunca una langa cealalta,iar peste ele spargem ouale si asezam si bastonasele de bacon rumenite ,apoi presaram o parte din cascavalul ras.
Adaugam ceapa verde taiata peste oua,presaram restul de cascaval si acoperim cu restul fellilor de sunca si oregano.
Coacem la cuptor cca 30 de min, dupa acest timp scoatem guguluful din forma de copt, il intoarcem cu atentie si eliminam hartia de copt,apoi il mai lasam la cuptor sa se coaca alte 15 min.
Dupa ce s-a rumenit la suprafata,guguluful se scoate usor pe un platou si se portioneaza.
Se serveste cald.

Savurati cu placere!

sâmbătă, 20 iulie 2013

Tocanita de ciuperci croata




Am pregatit o tocanita croata de ciuperci cu bacon :
Gulaš od gljiva

Ingrediente
400 g ciuperci champignon  (conserva SunFood )
100 g bacon afumat
  o ceapa
 un morcov
100 ml smantana pentru gatit
 doi catei usturoi
1/2 lingurita amidon
piper macinat
 o frunza dafin
maghiran
Vegeta Podravka
3 linguri ulei
patrunjel

Pregatire:
Ciupercile si morcovul se curata si se taie felii,baconul se taie bastonase,iar ceapa se taie marunt.
Rumenim usor in ulei baconul,adaugam ceapa si morcovul felii ,apoi ciupercile si frunza de dafin.
Stingem cu o cana de apa si lasam sa fiarba,pana se inmoaie morcovul.
Dam gust cu Vegeta Podravka,piper,maghiran si usturoiul pisat,daca este cazul mai adaugam apa calda.
Dizolvam amidonul in doua linguri de apa ,amestecam cu smantana,apoi turnam peste ciuperci.
Lasam sa dea in 2-3 clocote si adaugam verdeata tocata fin.
Se serveste cu galuste de cartofi.

Savurati cu placere!

joi, 18 iulie 2013

Supa de cartofi cu somon



O supa croata delicioasa !
Juha s krumpira lososom

Ingrediente:
300 g - 400 g somon fara piele si oase
 un morcov
 o ceapa
2-3 cartofi
100 ml smantana pentru gatit
piper alb macinat
5-6 boabe de ienibahar
 o frunza de dafin
 doua linguri suc de lămâie
verdeata proaspata
sare


Pregatire:
Legumele se curata de coaja si se spala bine.
Somonul se taie cuburi si se stropeste cu sucul de lamaie.
Morcovii ii taiem felii, cartofii cuburi,iar ceapa julienne.
Intr-o oala de 1,5 litri, adaugam un litru de apă fierbinte,ceapa si morcovul, boabele de ienibahar si frunza de dafin .
Cand s-a inmuiat morcovul adaugam cartofii si lasam sa fiarba pana la inmuierea lor.
In momentul in care s-au fiert cartofii,adaugam smantana pentru gatit ,piper macinat si cuburile de somon,lasam sa fiarba cca 3-4 min ,dam gust cu sare si adaugam o parte din verdeata taiata fin.
Inainte de servire scoatem frunza de dafin si presaram deasupra supei restul de verdeata taiata fin.

O bunatate ...parol!
Savurati cu placere!

duminică, 14 iulie 2013

Varza croata




Reteta croata de varza cu chimen a fost pe placul meu !

Prisiljeno Zelje

Ingrediente:

600 - 700 g varza taiata
100 g slănină putin impanata
4-5 rosii coapte
 o lingurita chimen
 o lingurita otet
 o lingura ulei
Vegeta Podravka
piper macinat
 

Pregatire:
Taiem varza ,lata de 1-2 cm si o calim cu putina apa si otet in jur de 5 minute.
Separat intr-o cratita ,slanina taiata cuburi se rumeneste usor in ulei, apoi adaugam rosiile taiate cubulete.
Adaugam varza si chimenul ,dam gust cu Vegeta Podravka si piper macinat,la nevoie adaugam putina apa.
Lasam sa fiarba cca 30 de minute pana se inmoaie varza bine.
Se serveste cu piure de cartofi sau garnitura la friptura.

In cazul meu ,slanina,chimenul si Vegeta Podravka i-au dat un gust deosebit,incat n-a mai fost necesara vreo friptura...parol !

Savurati cu placere!

vineri, 12 iulie 2013

Tocana de pui croata






Cu ajutorul Vegeta Podravka am gatit o serie de retete croate,multe dintre ele nu difera de retetele romanesti  
( Hrvatska piletinu gulaš )

Ingrediente:
600 g piept de pui dezosat si fara piele
7-8 rosii mari si coapte
1 ceapa rosie
1 ardei capia
1 lingura usturoi tocat
200 g ciuperci feliate
1 lingurita faina
piper negru macinat
boia de ardei
Vegeta Podravka Gust de gaina
100 ml apa
100 ml vin alb
50 ml ulei
3-4 frunze de busuioc
300 g paste


Preparare:
Pieptul de pui se taie felii,ceapa,rosiile si ardeiul capia se toaca /taie cubulete.
Stropim o craticioara cu ulei si asezam un strat de legume tocate,iar deasupra lor asezam feliile de pui si presaram cate un praf de piper macinat,boia si Vegeta Podravka.
Adaugam putin usturoi tocat si un praf de faina.
Deasupra carnii adaugam ciupercile, usturoiul rămas, apoi dupa gust mai adaugam piper macinat,boia si Vegeta Podravka .
Turnam deasupra vinul si apa,acoperim cratita cu un capac si tinem la cuptor aprox 1h.
Intre timp fierbem pastele al dente,le scurgem de apa si le tinem la cald.
Dupa 1 h , scoatem carnea din cratita ,iar o parte din legume le pasam cu blenderul formand un sos.
Pastele se aseaza pe un platou stropite cu sosul din legumele pasate , alaturi de feliile de pui si restul legumelor.
Se orneaza cu busuioc taiat marunt.
Savurati cu placere!

luni, 8 iulie 2013

Ciorbita simpla de dovlecei




Piata abunda de atatea legume si fructe,iar caldura isi face simtita prezenta ,asa ca o ciorbita racoritoare de vara e tocmai buna !

Ingrediente:

4 dovlecei potriviti
 un morcov
o leg.ceapa verde
5-6 rosii coapte bine
 un ardei capia
  doua linguri orez
o leg. patrunjel verde
50 ml ulei
500 ml bors
1,5 litri apa plata
Vegeta Podravka
piper macinat

Pregatire:
Legumele se spala bine,apoi se curata de coaja sau cotor .
Dovleceii,rosiile si ardeiul se taie cubulete,ceapa se taie rondele subtiri,iar morcovul se rade.
Intr-o oala de 2 litri,calim usor in ulei ceapa,morcovul si ardeiul capia .

Adaugam apa si cubuletele de dovlecei si lasam sa fiarba cca 15 min.
Adaugam orezul spalat si cubuletele de rosii si lasam sa fiarba pana infloreste orezul.
Dam gust cu Vegeta Podravka si piper macinat.
Adaugam borsul,lasam sa dea in clocot,apoi stingem focul si presaram peste ciorbita patrunjelul taiat marunt.

Se poate servi si calda si rece.
Savurati cu placere!