




Desi este vineri,zi de post,voi gati fasole iahnie cu carnaciori.
Servita cu salata verde de sezon este delicioasa!
Ingrediente:
500 g fasole uscata
500 g carnati cabanos picanti
1 morcov
1 ceapa
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei gras rosu
100 ml ulei,50 g bulion
tarhon,cimbru,foi dafin
piper boabe si piper macinat Kotanyi
delikat
1 leg patrunjel verde
1 pachet aluat foetaj
Preparare:
Fasolea se curata si se lasa la inmuiat in apa,cateva ore.
Dupa ce si-a marit volumul,se spala fasolea bine de impuritati si coji.
Apoi se pune la fiert in apa,cam o ora si 30 minute.
Apa in care fierbe fasolea se schimba de 2-3 ori.
Se caleste in ulei ceapa taiata marunt,morcovul dat prin razatoare si ardeiul gras taiat julien.
Dupa calirea legumelor,adaugam fasolea fiarta si cam 200 ml de zeama in care a fiert fasolea.
Se fierbe totul 5-10 minute,se adauga bulion,cimbru,tarhon,foi dafin,piper boabe,piper macinat si delikat dupa gust.
Cabanosii ii taiem felii mai groase si ii prajim,apoi ii adaugam in mancare.
Mancarica se mai fierbe 5-10 minute,adaugandu-se la nevoie zeama de la fasolea fiarta,dupa cum o vrem de scazuta si putin patrunjel tocat.
Din aluat decupam forme rotunde de aprox 15 cm,le asezam pe dosul unor castronele si le coacem 10-15 minute pana se rumenesc.
Dupa coacere se desprind cu atentie,iar in ele se pune mancarea presarata cu verdeata tocata marunt.
Savurati cu placere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu