Powered By Blogger

vineri, 19 august 2011

Cosulet cu iahnie de fasole si carnaciori






Desi este vineri,zi de post,voi gati fasole iahnie cu carnaciori.
Servita cu salata verde de sezon este delicioasa!

Ingrediente:
500 g fasole uscata
500 g carnati cabanos picanti
1 morcov
1 ceapa
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei gras rosu
100 ml ulei,50 g bulion
tarhon,cimbru,foi dafin
piper boabe si piper macinat Kotanyi
delikat
1 leg patrunjel verde
1 pachet aluat foetaj

Preparare:
Fasolea se curata si se lasa la inmuiat in apa,cateva ore.
Dupa ce si-a marit volumul,se spala fasolea bine de impuritati si coji.
Apoi se pune la fiert in apa,cam o ora si 30 minute.
Apa in care fierbe fasolea se schimba de 2-3 ori.
Se caleste in ulei ceapa taiata marunt,morcovul dat prin razatoare si ardeiul gras taiat julien.
Dupa calirea legumelor,adaugam fasolea fiarta si cam 200 ml de zeama in care a fiert fasolea.
Se fierbe totul 5-10 minute,se adauga bulion,cimbru,tarhon,foi dafin,piper boabe,piper macinat si delikat dupa gust.
Cabanosii ii taiem felii mai groase si ii prajim,apoi ii adaugam in mancare.
Mancarica se mai fierbe 5-10 minute,adaugandu-se la nevoie zeama de la fasolea fiarta,dupa cum o vrem de scazuta si putin patrunjel tocat.
Din aluat decupam forme rotunde de aprox 15 cm,le asezam pe dosul unor castronele si le coacem 10-15 minute pana se rumenesc.
Dupa coacere se desprind cu atentie,iar in ele se pune mancarea presarata cu verdeata tocata marunt.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: