sâmbătă, 24 martie 2012

Gogosele in caramel



Ingrediente
 aluat:

3 oua
150 g faina
75 ml ulei
200 ml apa plata
un praf sare

 crema:

4 galbenusuri
500 ml lapte
8 linguri zahar tos
100 g unt sau margarina
2 linguri amidon
un praf sare
zahar vanilat

 bezea:

4 albusuri
4 linguri zahar

caramel:

200 g zahar tos
100 g unt sau margarina

Pregatire:

Aluat :
Se fierbe apa,adaugam sare si ulei,iar cand incepe sa clocoteasca se da deoparte vasul cu apa si se toarna dintr-o data faina si amestecam bine,pana compozitia incepe sa se desprinda de pe vas.
Se raceste cateva minute si incepem sa adaugam ouale ,unul cate unul,amestecandu-se bine.
Cu ajutorul unui posh se fac 8-10 gogosele mai mici si o foaie ,cam de 15 cm pe spatele unei tavi de cuptor. Se coc 15-20 de minute pana se rumenesc usor.

Crema:
Laptele se fierbe cu zaharul vanilat si un praf de sare.
Galbenusurile,zaharul si amidonul se freaca bine si se adauga peste lapte. Se amesteca incontinuu,iar cand s-a ingrosat se ia vasul de pe foc si se adauga untul,se mai amesteca si se lasa sa se raceasca bine.

Bezea:
Albusurile se bat spuma,adaugam zaharul si se mai bate pana se intaresc si incep sa luceasca.

Gogoselele se taie si se umplu cu crema.
Pe un platou se pune foaia de aluat coapta, sprituim bezea peste ea,apoi asezam pe margine gogoselele.
Se caramelizeaza zaharul si se adauga untul,se fierbe 2-3 minute,apoi glazuram gogoselele cu caramel.
Savurati cu placere!



Niciun comentariu: