marți, 24 septembrie 2013

Tarta rustica cu gem de piersici






Ingrediente:
aluat:
200 g faina
 150 g unt rece
o lingura zahar
un ou
un praf de sare

umplutura:
1 borcan gem de piersici Raureni
2 buc nectarine
o lingurita scortisoara pudra
doua linguri nuca de cocos
 o lingura pesmet alb

Pregatire:
Intr-un vas amestecam faina,zaharul si praful de sare ,adaugam untul taiat cubulete si oul,apoi framantam cu mana sau la robot pana rezulta un aluat nisipos.
Strangem usor aluatul cu ambele maini si ii dam forma rotunda,apoi il impachetam in folie si il tinem la rece,minim 30 de minute.
In acest timp scoatem samburii nectarinelor pe care le taiem felii subtiri,apoi le pudram cu scortisoara.
Dupa ce aluatul s-a racit si intarit,il intindem cu sucitorul pe blatul de lucru presarat cu putina faina.
 Ii dam o forma rotunda ,apoi pe centrul foii intindem gemul de piersici,lasand o bordura de aluat neuns de 3-4 cm.
 Peste gem intindem feliile de nectarine,presaram pesmetul alb si nuca de cocos ,apoi incepem sa ridicam marginile foii de aluat din loc in loc,fara a avea grija sa iasa chiar uniform.
Asezam tarta intr-o tava in care am pus o foaie de copt.
Coacem timp de 40 de minute,in cuptorul preincalzit.
 Dupa racire, tarta se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: