joi, 24 noiembrie 2011

Prajitura pufoasa si alba ca neaua












Va ofer reteta unei prajituri pufoase si usor de pregatit !
Este dulce si va fi pe gustul tuturor!

Ingrediente:
Blat:
5 galbenusuri
180 g zahar tos
200 g faina
1 pach.zahar vanilat
1 lingura praf de copt
10 linguri apa

Crema:
250 g margarina Rama
350 ml lapte
100 g nuca de cocos
1 lingura de amidon alimentar
1 lingurita esenta de vanilie

Glazura:
5 albusuri
200 g zahar tos
50 g nuca de cocos sau ciocolata alba

Mod de preparare:
Blat:
Intr-un vas se amesteca galbenusurile,zaharul tos,zaharul vanilat si apa,pana se topeste zaharul,iar compozitia se albeste si isi dubleaza volumul.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia formata se intinde intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina.
Se introduce tava la cuptorul incins mai inainte si se coace 15 minute.
Blatul trebuie sa ramana alb !

Crema:
Se fierbe laptele.
Intr-un vas,se amesteca nuca de cocos cu amidonul si se rastoarna peste laptele fiert de pe foc.
Se amesteca bine,pana se ingroasa compozitia,apoi se lasa sa se raceasca.
Intre timp se freaca margarina bine si se adauga peste ea,compozitia de nuca de cocos racita.

Glazura:
Albusurile se bat spuma ,se adauga zaharul tos si se bat pana ies o bezea tare.
Daca folosim ciocolata,o radem pe razatoarea cu gauri mari.

Asamblare:
Peste blatul racit turnam compozitia de nuca de cocos si nivelam uniform.
Apoi intindem bezeaua peste compozitia de nuca de cocos si nivelam uniform.
Deasupra bezelei presaram nuca de cocos sau ciocolata alba rasa.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: