duminică, 8 ianuarie 2012

Briose de post







In perioada postului,am prajiturit niste briose,iar reteta mea de post este simpla cu capsuni din dulceata.
Se pot pregati briosele folosind si fructe proaspete de sezon !

Ingrediente:
250 g faina
100 g zahar
o lingurita praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
coaja si sucul de la 2 portocale
100 ml ulei
2-3 linguri apa
2-3 linguri zahar pudra
capsuni din dulceata

Mod de preparare:
Zaharul,apa,uleiul,coaja si sucul de la cele 2 portocale se amesteca pana se topeste zaharul.
Intr-un vas se cern faina si praful de copt.
Se adauga compozitia lichida si se amesteca cu telul,sa nu ramana cocoloase.
Fiecare lacas de briosa,se umple 3/4,iar deasupra compozitiei asezam capsuni din dulceata. Ele se vor lasa pe fundul formei.
Se coc 20 de minute,apoi se lasa sa se raceasca in forma si se scot usor.
Se imbraca fiecare briosa cu hartie dantelata si se servesc pudrate cu zahar pudra.
Simple si delicate!
Savurati cu placere!

Un comentariu:

Anonim spunea...

cred ca sunt delicioase si binevenite in vreme de post