marți, 14 mai 2013

Terina de branza si struguri







 Baietii mei sunt mari amatori de sandwichuri ,indiferent de ora si zi cand au pofta isi pregatesc un big sandwich cu salam,sunca,cascaval,verdeturi,sosuri ...un deliciu !

Ingrediente:

250 g branza de vaci
150 g branza telemea vaca
150 g prosciutto
50 g unt
14 felii cascaval classic Hochland
16 boabe mari struguri rosii
patrunjel verde
piper alb
boia dulce (iute)

Pregatire:

Mixam branza de vaci cu telemeaua rasa si untul ,adaugam un praf de piper macinat si daca este cazul un praf de sare,apoi tocam patrunjelul ,il adaugam in pasta de branza omogenizand bine.
Tapetam o forma teflonata de chec cu folie alimentara.
Desfacem feliile de cascaval si le intindem pe peretii formei ,suprapunand usor feliile de cascaval .
Peste feliile de cascaval,intindem feliile de prosciutto cu atentie si turnam o parte din pasta de branza.
Asezam cate doua boabe de strugure , pe lungimea formei si deasupra boabelor turnam restul de pasta.
Nivelam cu lingura,iar deasupra asezam prosciutto si felii de cascaval.
Tinem terina la frigider o ora,apoi o putem rasturna pe un platou ,eliminandu-i in primul rand folia alimentara.
O pudram deasupra cu boia dulce sau iute si o putem felia cu un cutit bine ascutit.
Savurati cu placere !

5 comentarii:

adnia spunea...

super idee, Carmen! multa bafta la concurs!

Paula Gafitescu spunea...

Arata minunat, mie sigur mi-ar fi pe plac ;)

Oana spunea...

Interesanta idee, imi place mult de tot!

agenda nico spunea...

Trebuie sa fie buna...o combinatie interesanta !
Bafta la concurs!
toate cele bune!

Carmen-Ana spunea...

Adnia multumesc !

Paula ,a iesit foarte buna ...multumesc pentru vizita!

Oana ma bucur ca-ti place...multumesc pentru vizita !

Nico,multumesc ! Toate cele bune tuturor !