miercuri, 17 august 2011

Frigarui de pui cu legume





Unul din fii mei,a fost la mare!
I-am pregatit un "mic" pachetel,care sa-l serveasca pana sa-si asigure cazarea.

Ingrediente:
400 g piept pui fara os
1 ceapa
1 ardei gras
1 rosie
100 g ciuperci(conserva)
100 g masline
150 g sunca
2-3 linguri sos soia
piper macinat,delikat
boia dulce,tarhon
100 ml ulei
5-6 cartofi
1-2 morcovi
bete pentru frigarui

Preparare:
Pieptul de pui se taie fasii lungi si se pun 10-15 minute la marinat in sosul de soia si cate putin delikat,boia si piper macinat.
Rosia se taie bucati,ardeiul gras se taie cuburi,ceapa se taie in bucati.
Maslinele se taie jumatati si le scoatem samburii.
Dupa marinare fasiile pe piept se introduc pe frigarui,serpuite si intercalate cu legumele,dupa preferinta.
In varful frigaruiei sa fie rosia si maslina!
Se stropesc frigaruile cu ulei si se presara cu tarhon.
Se aseaza intr-o tava si se tin la cuptor pana la rumenire.
La nevoie le stropim cu putina apa sa nu se usuce.

Garnitura:
5-6 cartofi curatati si taiati cuburi se fierb impreuna cu 1-2 morcovi taiati felii. Cartofii fierband mai repede se scot inaintea morcovilor si se tin la cald.
Cand au fiert si morcovii se scot,se amesteca usor cu cartofii,se stropesc cu putin ulei si se presara cu tarhon.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: