sâmbătă, 1 septembrie 2012

Salata Cezar










Salata Cezar sau Caezar,o regasim pe meniurile tuturor restaurantelor din lume.
Desi pare simpla,combinatia dintre gustul parmezanului si aromele din dressing,o scoate in evidenta,situand-o in topul preferintelor. In general,la restaurante,salata se prepara direct la masa,in fata clientului.
Salata mea este putin modificata, crocantele crutoane au fost inlocuite cu buchetele de trandafirasi din chipsuri de cartofi...pofta copiilor mei !

Ingrediente:

7-8 frunze salata proaspata
150 g piept de pui la gratar
5 fileuri anchois (hamsii)
3 cartofi medii curatati
un ou fiert
150 g iaurt
o lingurita parmezan ras 
un plic Dressing pentru salata Cezar Kotanyi
3-4 picaturi sos Worchester
un praf piper alb macinat
400 ml ulei pentru prajit

Pregatire:

Spalam frunzele de salata ,apoi se zvanta si se rupe cu mana.
Pieptul de pui il taiem julienne,iar oul il taiem felii.
Hamsiile se scurg de ulei,iar cartofii ii taiem felii subtiri cu ajutorul unei mandoline.
Luam cate 5-6 felii de cartofi,le rasucim cu atentie intre degete si formam buchetele mici, baza fiecarui buchetel o prindem cu o scobitoare.
Incingem uleiul, intr-o craticioara inalta si rumenim buchetele de cartofi ,cca 3 min,intorcandu-le des pe toate partile.
Le scoatem cu paleta si le asezam pe prosoape de hartie,sa se scurga uleiul .
Intr-un castronel omogenizam iaurtul ,sosul Worchester si dressingul pentru salata Kotanyi ,iar sosul format il tinem la rece pana in momentul servirii.
Montam o parte din salata verde,adaugam cateva fasii de piept,stropim cu sos si montam restul de salata verde,piept de pui,adaugam feliile de oua si  anchois (hamsiile ).
Pe marginea salatei ,montam buchetele de cartofi (fara scobitori ) ,iar din loc in loc stropim cu sos si presaram cu piper alb si putin parmezan ras.



Savurati cu placere!





Niciun comentariu: