vineri, 17 februarie 2012

Limba de porc cu masline





Ingrediente:
800 g limba porc
250 g masline negre
1 ceapa
1 lamaie
2 linguri pasta de tomate
100 ml ulei masline
2 foi dafin
400 ml apa plata
2-3 linguri vin alb
usturoi si piper Kotanyi
rozmarin  Kotanyi
sare sau delikat
marar verde

Mod de preparare:
Limba de porc se spala si se fierbe in apa,in jur de o ora,pana se inmoaie. Se spumeaza de cate ori este nevoie.
Se scurge de apa ,se raceste si se curata usor cu lama unui cutit de pielita alba de la suprafata. Se taie felii sau cuburi in functie de marime.
Calim ceapa taiata julien pana devine sticloasa,apoi adaugam maslinele si stingem cu apa si 2-3 linguri de vin alb.
Adaugam dafinul,condimente dupa gust si sare (delikat) in functie de sarea din masline.
Lasam sa fiarba 20 de minute,apoi adaugam pasta de tomate.
Dupa 10 minute adaugam si feliile de limba si 2-3 felii de lamaie taiate sferturi.
Mai fierbem 5 minute,apoi presaram marar verde pe deasupra si este gata.
Se serveste calda ,ornata cu lamaie si marar verde.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: