sâmbătă, 15 octombrie 2011

Ciorba de burta







Tatal meu,un mare consumator al acestui fel,m-a invatat sa pregatesc ciorba de burta!
Acum mai mult de 20 de ani,nu se gasea burta prefiarta,asa ca procesul de preparare dura 5-6 ore pana serveai,mult asteptata ciorba!
Acum,dai fuga la market si in maxim 2 ore,servesti ciorba aburinda !

Ingrediente:
1 kg burta prefiarta
1 morcov
1 ceapa
2 gogosari
100 ml ulei
5-6 catei usturoi
sare
piper boabe
o foaie dafin
4-5 linguri otet
3 litri apa plata

Pentru dressing ciorba:
5 galbenusuri de ou
150 g smantana
1 lingura faina

Preparare:

Ceapa se curata de coaja si se spala,se foloseste intreaga.
Morcovul curatat de coaja,apoi spalat se rade fin.
Se pune burta la fiert in apa,cu ceapa si cateva boabe de piper,o foaie de dafin si se fierbe o ora.
Dupa ce a fiert,burta se scoate din oala cu o spumiera,raceste si se taie fideluta,apoi se pune inapoi in oala in zeama in care a fiert,foaia de dafin si ceapa le scoatem.
Se adauga usturoiul zdrobit,sare dupa gust.Se fierbe cam 10 minute si se trage de pe foc.
Acum putem pune otetul si dressingul.
Pentru dressing amestecam galbenusurile,smantana si faina.Amestecam cu telul si temperam cu zeama de la ciorba,apoi turnam in ciorba in timp ce amestecam cu polonicul in ciorba.
Adaugam si gogosarul taiat fideluta.Fierbem impreuna 10 minute.
Morcovul ras fin se caleste bine in ulei, apoi se pune in ciorba,aceasta se numeste "fata ciorbei".
Ciorba va capata o tenta de culoare galbena de la morcovul calit.
Se serveste fierbinte cu un bol cu smantana alaturi si un ardei iute alaturi.
Atentie cand punem otetul,ciorba se poate umfla,de aceea se trage putin oala de pe foc!
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: