duminică, 17 februarie 2013

Fasole verde cu pui






Ingrediente:

4 pulpe intregi pui
400 g fasole verde congelata
o ceapa
2 catei usturoi
doua linguri faina
o lingura pasta de tomate sau 300 g rosii pasate
100 ml ulei
400 ml apa plata
sare
piper macinat
boia dulce
marar verde /oregano

Pregatire:

Pulpele de pui le taiem jumatati,apoi le condimentam si le trecem prin faina.
Intr-o tigaie incingem usor uleiul si rumenim carnea ,apoi dupa ce am scos toata carnea pe o farfurie scurgem uleiul intr-o craticioara.
Taiem ceapa marunt si o calim pana devine sticloasa,apoi adaugam fasolea spalata si stingem cu apa si lasam sa fiarba cca 20 de minute,pana se inmoaie fasolea verde.
Cand fasolea s-a inmuiat adaugam boia ,pasta de tomate (rosii pasate) ,usturoiul pisat si carnea.
Dam gust cu sare si piper macinat ,acoperim craticioara cu capac si lasam sa fiarba 10 minute.
Inaintea servirii presaram deasupra mancarii ,marar verde /oregano tocat marunt.
Savurati cu placere!


Niciun comentariu: