luni, 29 august 2011

Ciorba cu coaste de porc





O ciorba acra este intotdeauna savurata cu pofta la noi,in familie!
De multe ori inlocuiesc borsul cu zeama de varza,pentru ca este sanatoasa,dar raman si multi litri de la varza murata!

Ingrediente:
1,500 kg coaste porc
3-4 fire ceapa verde
2 morcovi
2-3 cartofi
50 ml ulei
200 g rosii si ardei conserva
500 ml zeama de varza
delikat,tarhon
1 leg leustean
2 maini de taietei

Preparare:
Se curata toate legumele de coaja,se spala si se taie bucati sau se rad.
Se spala coastele bine,se portioneaza si se pun la fiert in 3 litri de apa.
Se fierb cam 1 ora,se ia spuma de 2-3 ori.
Cand a inceput carnea de pe coaste sa fiarba,se pune ceapa verde taiata marunt si morcovii taiati felii sau dati pe razatoare.Ceapa si morcovul le-am calit in ulei mai inainte,cam 5 minute.
Cand au fiert morcovii,adaugam cartofii taiati cubulete,iar dupa 10 minute,adaugam rosiile si ardeiul conserva.
In fiecare toamna imi pun rosii si ardei gras la conservat,in borcane sau in sticle,asa ca aroma ce o imprastie in ciorba legumele conservate,va fi formidabila!
Se fierbe ciorba 20 minute si adaugam zeama de varza,fiarta si spumuita inainte.
Acum se da gust(daca mai e necesar) cu delikat si tarhon.
Se fierbe totul si cand a inceput sa clocoteasca ,punem taiteii si oprim focul.
Amestecam o data cu polonicul,pentru imprastierea taiteilor.
Se adauga deasupra leusteanul(merg si doua legaturi) taiat marunt.
Adesea,aceasta ciorba o servesc cu mamaliga pripita si cu ardei iuti!
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: