luni, 21 noiembrie 2011

Ficatei cu legume si orez







Un fel de manacare preferat de familia mea!
Daca adaug si un pahar de vin rosu,iese mai gustos!

Ingrediente:
0,800 gr ficat crud
2 cepe
0,200 gr rosii in bulion
0,200 ml vin rosu
0,250 gr orez
0,200 gr ciuperci
1 morcov
100 ml ulei masline
patrunjel verde
delikat
tarhon uscat
boia dulce
piper macinat

Mod de preparare:
Ficatul se spala, se lasa sa se scurga de apa intr-o sita,apoi se taie in bucati potrivite de 3-4 cm.
Intr-un vas cu 50 ml ulei,se pun la calit bucatile de ficat,dupa 10 minute adaugam ceapa taiata julien si lasam sa se caleasca impreuna alte 10 minute,dupa care adaugam vinul.
Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba 20 de minute,apoi adaugam rosiile in bulion si patrunjelul.
Dam gust si condimentam.
Orezul se spala in 2-3 ape,si se scurge de apa.
Intr-o craticioara,in ulei ,se caleste morcovul taiat felii subtiri si ciupercile intregi.
Dupa 5 minute adaugam orezul spalat si 3 masuri de apa la o masura orez.
Amestecam cu lingura de lemn,doar in primele 5 minute de la primul clocot,apoi asezam un capac deasupra craticioarei si lasam sa fiarba la foc moderat 20 de minute.
Dupa ce bobul de orez s-a umflat,il amestecam o data si tragem craticioara de pe foc.
Reasezam capacul peste craticioara si lasam orezul sa traga tot lichidul din craticioara.
Pentru ca imi place orezul un pic mai rumenit la suprafata,introduc craticioara la cuptor pentru 15 minute.

La portie se servesc 3-4 bucatele de ficat si o portie de orez cu morcov si ciuperci.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: