sâmbătă, 6 august 2011

Escalop din carne de porc cu piure






Pui-pui,dar mai mancam si porc,nu?
A trecut ceva vreme de cand n-am mai gatit escalop,asa ca fuguta sa-l pregatesc!

Ingrediente:
400 g pulpa de porc fara os
50 g faina
100 ml ulei
100 ml vin alb( cu vin rosu merge a intaia,dar eu am avut alb!)
100 ml apa plata
2 linguri bulion
delikat,piper macinat
tarhon,boia dulce
2-3 foi dafin

Preparare:
Carnea se taie felii de dimensiunea unei palme,se bat bine si se dau prin faina.
Intr-o craticioara se pune uleiul,iar feliile de carne date prin faina,se prajesc 2-3 minute pe ambele fete.
Peste toate feliile prajite se toarna vinul,se pun foile de dafin.
Se da gust cu delikat si se condimenteaza cu piper macinat,boia si tarhon.
Se fierbe 10 minute si se adauga apa,se mai fierbe totul cam 15 minute.
Se pune bulionul si se mai fierbe 5 minute.
Sosul nu trebuie sa fie subtire,ca ciorba.
Piureul se obtine prin fierberea cartofilor,pasarea lor si adaugare de putin lapte,margarina si delikat dupa gust.
Se serveste la portie cate 2 bucati de carne si piure stropit cu sos.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: