sâmbătă, 11 februarie 2012

Sandwich Ou Benedict






Un sandwich foarte satios si plin de arome este sandwichul Ou Benedict!
Intr-o dimineata,am hotarat sa pregatesc si acest tip de sandwich,mult adorat pe alte meleaguri.Aici voi prezenta prepararea unui singur sandwich,dar sa fiti siguri ca am pregatit 4 portii !

Ingrediente / portie:
1 chifla
1 ou
3 felii sunca sau muschi afumat
1 lingura unt /margarina
piper rosu

Sos Hollandaise (sos olandez):
un galbenus
o lingurita zeama de lamaie
o lingura de vin alb
o lingura unt/margarina
sare
piper alb si rosu
optional ketchup

Mod de preparare:
Intr-un ibric punem la fiert putina apa,sare si o lingura de otet.Cand fierbe apa,spargem oul cu atentie,sa nu se imprastie in apa.In 2-3 minute,albusul se va inchega si cu o spumiera il vom scoate pe o farfurie.
Taiem chifla jumatate si o ungem cu unt/margarina,apoi o tinem la cuptorul incins cam 1-2 minute.
Sunca sau muschiul il frigem la gratar cate 1 minut pe fiecare parte.
Sosul il pregatim astfel:
Intr-un bol de inox,punem galbenusul de ou cu zeama de lamaie si amestecam bine cu un tel,apoi continuam sa batem compozitia la bain-marie.
Atentie,fundul bolului nu trebuie sa atinga apa care fierbe !
Cand galbenusul incepe sa se ingroase,adaugam untul/margarina si vinul amestecand intruna.
Presaram sare si piper dupa gust.
Asamblam punand in partea taiata a chiflei feliile de sunca sau muschi care au fost fripte,oul fiert,iar peste tot turnam sosul olandez si presaram piper rosu macinat.
Se serveste cald,optional cu putin ketchup.
Savurati cu placere !



.

Niciun comentariu: