duminică, 16 septembrie 2012

Supa de fasole cu costita





 Fasolea uscata (boabe) gatita in fel si chip,nu lipseste din meniu ..este gustoasa,hranitoare si plina de vitamine !

Ingrediente:

500 g fasole boabe fiarta
150 g costita afumata
1,5 litri apa plata
50 ml ulei
o ceapa
un morcov
o lingura bulion
doua rosii coapte
o lingurita boia dulce Kotanyi
o lingurita tarhon uscat
1/2 lingurita cimbru uscat macinat
sare

Pregatire:

Ceapa si morcovul se taie marunt,iar rosiile se taie cubulete.
Costita se taie julienne.
Intr-o oala incingem usor uleiul si calim ceapa si morcovul,pana se inmoaie.Adaugam costita si lasam sa se rumeneasca usor ,apoi stingem cu apa. Fierbem 15 minute ,apoi adaugam rosiile,bulionul si condimentele uscate. Cand clocoteste,adaugam fasolea fiarta si dam gust cu sare.
Lasam sa dea in cateva clocote si gataaa.oprim focul !
Eu am mai presarat tarhon uscat deasupra,are o aroma ametitoare in supa sau ciorba de fasole,asa ca folositi-l cat puteti.
Daca nu va jenati,spargeti si o ceapa,ca la mama acasa si asezati-o pe o farfuriuta langa bolul cu supa...parol ca-i buna,fierbinte si aromata!
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: