duminică, 16 decembrie 2012

Plachie de pui






Ingrediente:

8 ciocanele de pui
3 cepe
2 ardei capia
400 g rosii (conserva )
100 ml ulei
doua linguri faina
o frunza de dafin
piper negru boabe si macinat
frunze oregano
un catel usturoi
100 ml vin rosu
sare

Pregatire:

Ciocanelele le spalam,apoi le uscam cu un prosop de hartie.
Le condimentam cu sare si piper macinat,le trecem prin faina si le prajim usor in ulei.
Dupa ce le-am prajit ,le scoatem pe o farfurie si le tinem la cald.
Ceapa si ardeiul se taie julienne ,apoi se calesc intr-o craticioara cu putin ulei ramas de la prajeala ciocanelelor.Cand ceapa a devenit sticloasa,adaugam rosiile din conserva,dafinul,oregano,usturoiul zdrobit si cateva boabe de piper,stingem cu vin si dam gust cu sare si un praf de piper macinat..
Cand a scazut putin,peste stratul de legume asezam bucatile de carne si introducem la cuptor cca 25 minute.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: