luni, 19 martie 2012

Ciorba de salata verde







Vine,vine primavaraaa! Se asterne in toata tara!
Parca asa cantam cand eram mici ,nu?
Piata e o explozie de verdetata si legume ,o multitudine de vitamineee!

Ingrediente:

2 salate verzi
1 leg ceapa verde ( 4-5 fire)
1 ou crud
3 oua fierte
150 g smantana
50 ml ulei
1 lingura faina
piper macinat
o cana ( 200 ml ) zeama de varza acra

Pregatire:

Salatele se spala bine sub jet de apa rece ,foaie cu foaie,sa indepartam pamantul si melcisiorii !
Ceapa se taie felii si se pune la fiert in 1,5 l apa cu putin ulei.
Dupa 5 minute adaugam si salata taiata fasii subtiri. Se fierbe 15 minute,apoi adaugam zeama de varza ( deja fiarta si spumuita) si putin piper macinat.
Intr-un castronel se amesteca oul crud,smantana si faina.
Cu un polonic luam din zeama fiarta din oala si turnam peste smantana batuta cu ou si faina,apoi rasturnam totul in oala ,amestecand usor si mai fierbem 5 minute.
Se serveste ciorba decorata cu felii de oua fierte, felii subtiri de gogosar si de ceapa verde.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: