duminică, 31 martie 2013

Salata a la Russe

 
 



Ingrediente:

5 cartofi
2 morcovi
2 buc.pastarnac
100 g mazare
100 g masline negre feliate
2-3 castraveciori murati
2-3 gogosari
400 g maioneza vegetala
mustar
sare
piper macinat

Pregatire:

Cartofii se spala si se fierb in coaja, sunt fierti atunci cand furculita intra usor in ei, iar dupa ce au fiert, cartofii se racesc si se taie cuburi mici.
Morcovii si pastarnacul se curata de coaja si se fierb in apa pana se inmoaie, apoi se racesc si se taie în cuburi mici, mazarea se fierbe separat.
Castravetii si gogosarii se taie tot cuburi mici.
Intr-un castron mare punem legumele cuburi, castravetii si gogosarii taiati, maslinele, adaugam maioneza cat sa lege legumele si dam gust cu sare si piper, eventual mustar.
Pe un platou intindem toata compozitia dandu-i forma de tort sau putem forma mici portii individuale de salata.
Ungem salata lateral si deasupra cu maioneza si ornam cu castraveti si gogosar,iar cu maioneza ramasa formam mici decoratii.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: