sâmbătă, 21 aprilie 2012

Granita cu cafea





Cafetiera mea e in permanenta plina si pentru ca temperatura creste vertiginos de la zi la zi,mi-am propus sa pregatesc granita ceva mai des !
Este simpla , dar foarte racoroasa  !

Ingrediente:

300 ml cafea tare
200 ml apa plata
100 g zahar tos

Pregatire:

Se pune la fiert apa si zaharul .
Cand s-a topit zaharul ,adaugam cafeaua si mai fierbem 5 minute.
Tragem de pe foc si lasam sa se raceasca . Daca optam pentru adaugarea si de lichior de cafea,il turnam in acest moment .
Intr-o forma de plastic turnam compozitia cu cafea,lasam sa se raceasca bine ,apoi introducem forma la congelator.
Granita se lasa la congelator o ora,pana ingheata pe margini. Cu ajutorul unei furculite,incepem sa zgariem pana gheata se sfarama in bucatele.
Introducem granita din nou la congelator.
Mai repetam procesul cu furculita inca de 2 ori.
Se serveste in boluri,pahare sau cani.
Cine doreste,cine pofteste o poate orna cu frisca .
ps: daca vreti o granita mai "imbogatita" adaugati scortisoara/ vanilie/lichiorrr de cafea!
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: