vineri, 3 februarie 2012

Rulada cu carne si mazare








O rulada buna de servit dimineata langa cafea sau servita ca aperitiv.

Ingrediente:
400 g carne tocata( porc si vita)
200 g mazare fina verde Casa Taraneasca
100 g porumb
2 oua
1 leg,patrunjel verde
2 catei usturoi
100 g margarina
sare
piper macinat
oregano
cimbru
1 pachet foi placinta

Mod de preparare:
Mazarea se fierbe 15-20 de minute,apoi se strecoara de apa.
Carnea se amesteca cu mazarea,porumbul,ouale (pastram o lingura pt uns),verdeata,cimbru,sare si piper.
Se ia 1-2 foi placinta si se intind.
Se ung cu margarina,apoi la un capat al foilor (pe latime) se pune compozitia de carne. Se acopera compozitia in lateral cu aluat,ca sa nu iasa carnea si apoi se ruleaza,formand un sul.
Se unge cu ou batut ,se presara cu oregano si piper macinat si se coace 30-40 minute,pana se rumeneste frumos deasupra.
Dupa 15 minute de copt,intepam usor in aluat cu o scobitoare,ca sa evitam craparea foilor de la a aburii compzitiei.
Tava de copt se unge cu margarina!
Dupa coacere,se lasa rulada sa se raceasca 5 minute,apoi se taie felii mai grosute.
Se serveste rece sau calda,intotdeauna cu o salata de sezon.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: