duminică, 31 iulie 2011

Ostropel de pui cu piure








Caldura mare ne asteapta si azi,asa ca am gatit ceva simplu,sa mearga cu o bere rece!

Ingrediente:
4 pulpe pui
100 ml ulei
200 ml apa plata
un morcov
o ceapa
doua linguri de bulion
5-6 catei de usturoi
condiment Kotany
cimbru
boia dulce
piper macinat
0,800 g cartofi curatati si fierti
100 ml lapte
o lingura unt
tarhon uscat

Preparare:
Pulpele se spala si se scurg bine de apa,apoi se taie in jumatati,rezultand 8 bucati.
In ulei incins prajim bucatile din carne,apoi le scoatem si le punem intr-o cratita cu apa la fiert,adaugam putin condiment Kotanyi,piper macinat,boia si cimbru.
Adaugam morcovul si ceapa taiate felii,iar daca e cazul se mai adauga apa.
Cand au fiert legumele se scot bucatile de carne,iar sosul si legumele se trec prin sita,zdrobindu-le cu lingura sau telul.
Rezulta un sos mai gros.
Se pun pulpele din nou in cratita si sosul peste ele,acum punem si usturoiul zdrobit.
Cartofii fierti se paseaza,se adauga laptele si margarina.
Se da gust cu sare si tarhon.
Se servesc la portie doua bucati de carne cu piure.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: