marți, 26 iulie 2011

Prajitura cu visine







Mama nu faci si tu ceva bun?
Aproape,in fiecare zi aud aceeasi intrebare.De ce? Pentru ca la noi,in familie, dulciurile dispar cu viteza luminii !
Pfuuu! Noroc ca mai au ramas cateva visine,intr-un bol si iute trec la treaba!

Ingrediente:

Blat:
3 oua
100 ml ulei
200 g faina
100 g zahar tos
1 lingura coaja de lamaie
1 plic praf de copt

Crema:
1 plic budinca de vanilie Dr.Oetker
250 ml frisca vegetala
200 g zahar
100 ml lapte
2 linguri nuca de cocos
200 g visine
1 plic gelatina

Jelee
1 plic jelee transparent dr.Oetker
100 g zahar tos
100 g visine pasate
100 ml apa plata

Ornare
ciocolata alba
topping de ciocolata

Preparare:

Blat:
Se bat cu mixerul albusurile,cam 2-3 minute,apoi adaugam 150 g zahar si se bat pana cand albusurile devin o bezea tare.
Galbenusurile se amesteca cu restul de 50 g de zahar si se bat pana isi dubleaza volumul si se albesc.Turnam usor uleiul si amestecam pana la incorporarea lui in galbenusuri.
In albusurile batute adaugam galbenusurile,faina,coaja de lamaie si praful de copt.
Amestecam lejer.ca sa nu se lase albusurile.
Intr-o forma rotunda,cu peretii detasabili, unsa cu ulei si tapetata cu faina se toarna amestecul de blat si se coace in cuptorul incalzit inainte,cam 15 min.
Dupa coacere se raceste si se lasa in forma.

Crema:
Praful de budinca se amesteca bine cu 2-3 linguri de zahar si 2-3 linguri de lapte.
Intr-un ibric se pune la fiert restul de lapte,iar cand a inceput sa fiarba adaugam praful de budinca,amestecand incontinuu cu telul sa nu se formeze cocoloase.Cand s-a intarit putin,luam crema de pe foc si o lasam la racit.
Cat timp se raceste crema de vanilie,batem frisca bine cu restul de zahar.
Intr-un bol mai mare,se amesteca lejer frisca,crema de vanilie,nuca de cocos si gelatina dizolvata in putin lapte cald.
Crema se rastoarna peste blatul pastrat in forma si se niveleaza.
Deasupra cremei se pun visinele,carora le-am scos samburii.

Jelee:
Praful de jelee amestecat cu zaharul,se dizolva in apa plata calda.
Se adauga visinele pasate bine si se strecoara prin sita.
Jeleul format se toarna peste crema de vanilie si visine,din centrul prajiturii spre margini.

Se tine prajitura la frigider cel putin o ora,pana se intareste crema.
Dupa intarirea cremei,se scoate usor peretele detasabil si se taie felii sau se decupeaza cu diferite forme,mai mici.
Se orneaza cu topping de ciocolata si ciocolata alba.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: