vineri, 9 decembrie 2011

Prajitura negresa cu crema de trufe


O reteta des intalnita si foarte usor de preparat este prajitura Negresa !
Ii puteti adauga nuca de cocos,ciocolata rasa alba sau neagra, depinde de gusturi si buget!
Cu aceasta reteta am participat in concursul de pe pagina de Facebook /Prajituria , in care cei de la Prajituria ne-au prezentat reteta,noi avand de facut prajitura respectand ingredientele date !














Ingrediente:

150 ml lapte
350 g zahar
250 g faina
250 g margarina RAMA MAESTRO
3 linguri cacao
4 oua
2 linguri de zahar (pentru albus)
1/2 plic praf de copt (5 g)
1 plic zahar vanilat Bourbon
fulgi de nuca de cocos (pentru ornat)

Crema de trufe:

250 g ciocolata neagra
160 g smantana
35 g margarina RAMA MAESTRO
1 lingurita esenta de rom
5 linguri de apa

Mod de preparare:

Punem margarina la topit intr-o craticioara, pe foc.
Adaugam laptele, cele 350 de grame de zahar, 3 linguri de cacao si zaharul vanilat.
Amestecam pana cand compozitia se omogenizeaza si o lasam sa dea intr-un clocot. Stingem focul si lasam sa se raceasca.
Adaugam praful de copt in faina si amestecam bine, pana se incorporeaza uniform in faina.
Dupa ce s-a racit crema de cacao, separam albusurile de galbenusuri.
Adaugam galbenusurile in crema de cacao (crema trebuie sa fie la temperatura camerei) si amestecam bine pana integram galbenusurile.
Adaugam si faina, putin cate putin, amestecand permanent, pana terminam de turnat toata faina si obtinem o crema omogena.
Punem albusurile in mixer, adaugam cele 2 linguri de zahar, si mixam bine albusurile (albusul trebuie sa se tina de vas, fara sa cada, cand intoarcem vasul mixerului cu gura in jos).
Odata ce am obtinut acest rezultat, adaugam in crema de cacao si albusul de ou, putin cate putin, amestecand permanent.
Cand am terminat de adaugat tot albusul, continuam sa amestecam usor, pana se incorporeaza tot albusul in crema si se omogenizeaza.
Punem intr-o tava (avand dimensiunile 24 x 21,5 x 4,5 cm) hartie de copt si turnati compozitia in tava, intinzand-o bine pe toata suprafata tavii.
Introducem tava in cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade si lasam la copt 50 de minute.
Dupa ce au trecut cele 50 de minute scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca bine.
Cat se raceste blatul preparam crema de trufe.

Preparare trufe de ciocolata:

Punem intr-o oala apa la fiert.
Intr-o alta oala, mai mica decat cea in care deja fierbe apa, punem 5 linguri de apa si adaugam bucatile de ciocolata.
Cand incepe sa se inmoaie ciocolata, incepem sa amestecam usor, pana se topesc toate bucatile de ciocolata si obtinem o compozitie omogena.
In acest moment, adaugam smantana si amestecam rapid pana se integreaza in compozitie.
Adaugam si esenta de rom si amestecam in continuare.
In final, adaugam si margarina si amestecam pana se topeste.
Cand am obtinut o crema fina si omogena, stingem focul si crema de trufe este gata. Punem prajitura intr-o tava mai mare, o taiem si turnam crema de trufe pe deasupra, cat mai uniform pe toata suprafata prajiturii.
Presaram fulgi de cocos din abundenta pe toata suprafata (cat crema de trufe este calda) si lasam apoi prajitura sa se raceasca.
Cand s-a intarit crema de trufe (dupa cateva ore), punem in farfurii si se poate servi.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: