sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Ciorba taraneasca de pui






Ce poate fi mai buna decat o ciorbita acrita cu bors ,alaturi de un ardeias din care sa muscam cu foc?

Ingrediente:

1000 g carne pui (piept si aripioare)
200 g mazare fina congelata Casa Taraneasca
200 g fasole verde
2 cartofi
1 morcov ;
o ceapa
2 linguri pasta tomate
ulei fl.soarelui
patrunjel verde
delikat
piper macinat
0,500 ml bors
paste (fidea sau taietei)
1,5 litri apa plata

Mod preparare:

Se pune la fiert pieptul de pui intr-o oala cu 1,5 litri apa plata .
Pentru ca am avut in congelator si 4 aripioare de pui,le-am fiert impreuna cu pieptul.
Se spumeaza o data sau de 2 ori.
Dupa 30 minute, pieptul se scoate, se raceste putin,se taie cubulete si se adauga in oala.
Legumele se curata de coaja si se spala bine,ceapa se taie marunt,morcovul se rade,iar cartofii se taie cubulete.
Separat ,intr-o craticioara cu 50 ml ulei calim 5 minute, ceapa si morcovul,apoi se adauga peste carnea fiarta.
Lasam sa fiarba putin,apoi adaugam mazarea si fasolea si fierbem totul 15 minute,apoi putem adauga cartofii. Cand au inceput sa se inmoaie cartofii,adaugam pasta de tomate,patrunjelul taiat si putin piper macinat.
Separat se fierbe borsul si se adauga peste legumele fierte.
Se da gust cu delikat si se ia oala de pe foc.
Dupa ce am luat oala de pe foc,se pune e o mana de paste si se acopera cu un capac.
Se serveste cu patrunjel verde deasupra si optional cu ardei iute.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: