vineri, 23 septembrie 2011

Ciorba de pui a' la grec






Una din ciorbele mele preferate,este ciorba de pui a' la grec!
Si nu numai a mea,e si a copiilor si a sotului....ma rog,el o prefera cu un ardei iute,alaturi!

Ingrediente:
1 kg tacamuri pui ( spate,tartita,aripi,gat)
1-2 cepe
1 morcov
50 g orez
50 ml ulei
100 g smantana
3 oua
1 lingura faina
2 lamai
tarhon
delikat
1 leg marar verde

Preparare:
Bucatile de carne se spala si se pun la fiert in 2 litri apa.
Legumele se curata de coaja ,se spala si se taie marunt.
Carnea se fierbe 30 minute de la primul clocot,se ia spuma de cateva ori.
Separat ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoare se calesc in ulei.
Cand s-au inmuiat,legumele se pun peste carnea de pui si se fierb cam 10 minute.
Se pune in oala si orezul spalat,iar cand bobul de orez incepe sa se umfle,se acreste cu sucul de la 2 lamai.
Se da gust cu delikat.
Se fierbe totul cam 15 minute.
Ouale se amesteca bine cu smantana,faina,delikat si putin tarhon.
Se ia din ciorba fierbinte,zeama si se tempereaza ouale amestecate cu smantana.
Apoi se toarna in ciorba si se mai fierbe cam 5 minute.
Dupa ce luam ciorba de pe foc,adaugam si mararul taiat fin.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: