miercuri, 16 ianuarie 2013

Macrou en papillote




Macroul este unul din pestii preferati de mine (si nu numai) pentru ca are o carne gustoasa si se poate gati intr-un infinit numar de retete...ciorbe,gratar,cuptor,fiert,prajit,etc in combinatii cu diferite legume.
Asa ca,ce-ar fi sa...?

Ingrediente:

4 buc macrou
400 g Mexico Mix Bonduelle
o lamaie
3 linguri ulei masline
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita cimbru
4 foi de dafin
4 linguri de vin alb
piper macinat
sare

Pregatire:

Bucatile de macrou se curata bine in interior de intestine,se elimina capul si aripioarele fiecarui peste,apoi se spala foarte bine de sange si se curata usor cu unghia pojghita neagra din interior (are gust amar).
Se aseaza pe pestii pe prosoape de hartie,sa se absoarba apa,apoi fiecare bucata de peste se unge cu putin ulei de masline,se freaca cu oregano si cimbru,apoi se sareaza si se pipereaza.
Nu recomand pentru uz folie de aluminiu,pentru ca in combinatie cu lamaia se elibereaza niste substante toxice,asa ca folositi hartie de copt!
Deci ,intindem patru hartii de copt  (de marimea pestelui) si se imparte Mexico Mix Bonduelle pe fiecare hartie,asezam langa Mix sau deasupra pestele ,presaram daca mai este necesar sare si piper macinat,adaugam cate o foaie de dafin si  doua felii de lamaie in fiecare pachet,stropim cu vin alb,iar apoi fiecare foaie de copt se impacheteaza cat mai etans.
Se poate gati :
-bain – marie : fiecare pachet se aseaza intr-un vas cu gaurele (sita) prevazut cu capac, asezat deasupra altui vas cu apa fierbinte si se gateste cca 30-40 de minute pe flacara de aragaz.
-la cuptor: cele patru pachete se aseza pe o tava si se tin la cuptor 30 de minute.
Dupa gatire ,pestii se lasa 2-3 minute sa se linisteasca,apoi se desfac usor  pachetele si se servesc pe farfurie direct din papillote (folie).
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: