luni, 16 ianuarie 2012

Prajitura "turnata" cu mere





Mi-a placut gustul si fragezimea unei prajituri cu mere,care mi-a fost servita in vizita la o prietena si am pregatit-o si eu repejor !

Ingrediente:
3 oua
13 linguri de zahar
10 linguri de ulei sau echivalentul in margarina Rama Maestro topita
13 linguri de lapte
16 linguri de faina
1 plic praf de copt
sare

Umplutura:
5 - 6 mere mari
7 linguri de zahar tos
3 linguri zahar pudra
100 g margarina Rama Maestro
2 lingurite scortisoara
esenta rom

Mod de preparare:
Batem ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul tos in ploaie si mixam pana se dizolva zaharul si acompozitia se albeste,apoi adaugam uleiul si omogenizam bine.
Amestecam faina cu praful de copt, dupa care o adaugam peste oua , alternand cu laptele.
Aluatul trebuie sa fie mai gros,dar sa curga din lingura.
Curatam merele de coaja, le dam pe razatoare, adaugam zaharul, margarina si scortisoara si punem pe foc sa se caleasca pana scade tot sucul.
Ungem tava cu margarina, dupa care o tapetam cu faina si turnam jumatate din compozitie in ea.
Dam la cuptorul preincalzit 10 minute.
Dupa ce s-a copt primul blat, punem merele calite peste el si turnam si cealalta jumatate de aluat, apoi nivelam .
Introducem din tava la cuptor inca 25-30 de minute la foc mic.
Cand s-a racit se taie in patrate si se pudreaza cu zahar pudra.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: