duminică, 20 ianuarie 2013

Musaca de cartofi







Ingrediente:

1 kg cartofi
600 g carne tocata (porc si vita)
doua cepe
3 oua
4 linguri smantana
150 g cascaval
o lingura pasta de tomate
doua linguri pesmet
ulei
sare
piper macinat
boia dulce
oregano

Pregatire:

De obicei feliile de cartofi le prajesc usor in ulei,de data asta cartofii i-am fiert in coaja .
Dupa fierberea si racirea cartofilor,cu lama cutitului le-am tras usor coaja si i-am taiat felii groase de cativa milimetri .
Intr-o craticioara  punem la incins uleiul si se adauga ceapa tocata marunt,o lasam 2-3 minute pana devine sticloasa si se adauga carnea tocata si condimentele dupa gust, se lasa cca 7-8 minute la calit impreuna si se ia craticioara de pe foc,apoi adaugam patrunjelul tocat marunt si un ou.
Intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu pesmet se asaza un rand de cartofi,deasupra se toarna compozitia de carne dupa care se pune iar un strat de cartofi,in forma de floare.
Batem cele doua oua ramase si smantana,se toarna deasupra stratului de cartofi ,se rade cascaval si presaram oregano.
Se da la cuptor circa 45 minute.
Pentru sos calim pasta de tomate in putin ulei,dam gust cu sare si adaugam condimente ,apoi stingem cu putina apa plata.
Musacaua se serveste cu smantana dupa pofta.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: