sâmbătă, 22 septembrie 2012

Minciunele








Un dulce preferat al copilariei mele,popular numit "minciunele" sau "fundulite" !
Indiferent de titulatura,sunt foarte usor de pregatit,iar degustatorul va dori inca o minciunea ...iar ...si iar ...si iar ...

Ingrediente:

50 g unt
200 g smantana (iaurt)
doua  galbenusuri
50 g zahar
o lingurita esenta de rom
cca 150 g faina
o lingurita rasa de praf de copt
o lingurita coaja de lamaie rasa
un praf de sare

400 ml ulei pt prajit
100 g zahar pudra

Pregatire:

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si rezulta un aluat fraged. Aluatul il lasam la odihnit 10 minute,apoi il intindem cu sucitorul,foaia trebuie sa aiba grosimea de jumatate de cm. Cu ajutorul unei role sau a unui cutit taiem in aluat ,fasii late de 2 - 3 cm si 6 - 8 cm lungime.
Fasiile rezultate se cresteaza 1 - 2  cm pe lungime in mijloc si introducem fiecaruia unul din capete prin taietura ,formand niste fundulite.
Intr-o craticioara incingem uleiul si prajim cate 3 - 4 fundulite (minciunele) ,pe ambele fete,pana capata culoarea aurie.
Se scot cu atentie,cu spumiera si se aseaza pe prosop de hartie pentru eliminarea surplusului de ulei.
Fundulitele ( minciunelele) se pudreaza cu zahar si se servesc fierbinti,insa nu-i o problema daca va raman cateva pentru a doua zi,se pot servi si reci la cafeaua/ceaiul de dimineata.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: