miercuri, 9 noiembrie 2011

Briose bicolore








Sunt simplu de pregatit,se mananca mai repede decat timpul de pregatire si satisfactia e si mai mare!

Ingrediente:
2 oua
100 g faina
100 g zahar tos
50 ml ulei
50 g iaurt
50 g ciocolata alba
50 g ciocolata lapte;
2 linguri cacao
1 plic praf copt
1 plic zahar vanilat
coaja de portocala.

Preparare:
Se bat albusurile spuma tare,cam 3 minute,se adauga zaharul tos si zaharul vanilat.
Se mai bat albusurile pana ies ca o bezea,daca intoarceti vasul cu albusuri nu cad din el.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul, iaurtul si coaja de portocala,apoi se incorporeaza totul peste albusuri.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Compozitia formata se imparte in doua parti.
1/2 din compozitie se amesteca bine, cu cacao.
Formele pentru briose se ung cu ulei si se aseaza una langa alta intr-o tava.
In doua pungulite se pun ambele compozitii : una alba si una cu cacao.
Se pun simultan in fiecare forma de briosa,deci lucram cu ambele maini.
Dupa ce am umplut formele cu compoziitiile date,introducem tava la cuptor pentru 10 minute.
In timpul asta se topesc cele 2 feluri de ciocolata si cu ele sprituim deasupra
brioselor,dupa ce s-au copt si au fost lasate 1 minut sa se raceasca.
Ciocolata cu lapte pe partea alba a briosei,iar ciocolata alba pe partea cu cacao.
Se servesc la cafea,ceai sau cu fructe.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: