duminică, 28 iulie 2013

Supa de fasole si paste fainoase




Gospodinele dalmate pregatesc cu placere aceasta reteta traditionala croata :
Grah i tjestenina juhe 
 
Ingrediente:

400 g fasole rosie (conserva)
 doua fire ceapa verde
100 g bacon afumat
 o ceapa
2-3 frunze telina
 o frunza dafin
1-2 catei ustuoi
  o lingura paste tomate
 doua rosii
Vegeta Podravka
150 g paste
3-4 linguri ulei
patrunjel verde
 un litru de apa plata

Pregatire:
Intr-o oala (cca doi litri ) calim in ulei ,ceapa verde tocata si baconul taiat fasii.
Adaugam usturoiul zdrobit ,frunza de dafin ,frunzele de telina taiate marunt si o cana de apa.
Lasam sa fiarba 10 minute,apoi adaugam restul de apa, fasolea rosie,rosiile taiate cubulete si pasta de tomate.
Dam gust cu Vegeta Podravka.
Separat fierbem pastele al dente,apoi le scurgem de apa si le adaugam in supa.
Lasam supa sa dea in 2-3 clocote si oprim focul.
Servim cu patrunjel tocat fin.

Savurati cu placere!

Niciun comentariu: