joi, 23 februarie 2012

Pere cu pui la cuptor









Ingrediente:
150 g piept pui dezosat
8-10 masline
50 g branza capra
3 felii muschi afumat
2 pere marisoare
1 fir de ceapa verde
1/2 ardei iute
200 ml vin alb
1 lingura ulei
cimbru
piper

Preparare:
Maslinelor le scoatem samburii si le taiem felii,ardeiul iute se curata de seminte si se taie marunt.
Branza se taie cubulete,iar muschiul afumat de taie fasii lungi.
Perelor le curatam coaja si le punem la fiert intr-o craticioara cu vin,pana se inmoaie.
Dupa ce au fiert,cca 20 minute,se scot si se racesc.
Le taiem pe orizontala,la 2 cm de codita,apoi le scobim cu lingurita de cotor si putin miez pentru a intra cat mai multa umplutura.
Coditele le infasuram in putina folie de aluminiu,ca sa nu se arda cat le tinem la cuptor.
Pieptul de pui se taie cubulete si se presara cu piper si cimbru,apoi se prajeste usor in ulei.
Adaugam ceapa taiata marunt,maslinele si ardeiul.Stingem cu o lingura de vin alb ,ramas de la fierberea perelor si mai presaram putin cimbru.
Lasam 5 minute sa scada,se trage de pe foc si adaugam branza.
Perele scobite se orneaza cu fasiile de muschi si se umplu cu compozitia de pui.
Deasupra umpluturii se aseaza capacelele cu codita,la nevoie le fixam cu o scobitoare.
Se aseaza intr-o tavita si se coc 30 de minute.
In timpul coacerii  fasiile de muschi se stropesc cu jiul din tava,altfel se vor usca.
Inainte de servire perelor li se scot scobitorile si folia din jurul coditelor.
Savurati cu placere!












Niciun comentariu: