vineri, 2 septembrie 2011

Rulada de pui cu pilaf







Ador ciupercile!
Delicioase!

Ingrediente (4 persoane):
2 piepti pui mari
300 g carne tocata porc
200 g ciuperci conserva
1 morcov
2-3 catei usturoi
delikat,piper,tarhon

Pilaf
200 g orez
1 morcov
100 g ciuperci conserva
delikat,
piper macinat

Preparare:
Pieptii se taie in doua parti fiecare,formandu-se alti 4 piepti,apoi fiecare din acesti piepti se taie pe lateral,formandu-se un buzunar.
Morcovul se rade,usturoiul se taie marunt,ciupercile se scurg din conserva.
Intr-un castron se amesteca carnea tocata,ciupercile,morcovul ras,usturoiul si se condimenteaza dupa gust.
Cu aceasta compozitie,impartita in 4, se umple buzunarasul fiecarui piept,apoi se coase sau se prind in scobitori.
Dupa ce am cusut pieptii,ii presaram cu putin tarhon si ii infasuram in folie,rasucind bine la capete,formandu-se niste suluri.
Intr-o tava cu apa,asezam sulurile si tinem la cuptor cam 45-60 de minute.

Intre timp pregatim pilaful astfel:
Se calesc ciupercile si morcovul ras 5 minute,apoi adaugam orezul.
Apa adaugam de 3 X cantitatea de orez.
Fierbem pana se umfla bobul.
Se condimenteaza cu piper macinat si delikat dupa gust.

Dupa coacere,sulurile se lasa la racit 10 minute,se scot din folie si se elimina atele din piepti.
Se taie felii si se servesc cu pilaf.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: