marți, 4 septembrie 2012

Supa de rosii cu orez









Caldura persista in Bucuresti, astfel incat temperatura ridicata din timpul zilei nu ma poate tine prea mult langa aragaz,doar cat sa pregatesc in cel mai iute mod o supa de rosii cu orez.
N-am apelat la rosiile proaspete, ci la conservele Sun Food !

Ingrediente:

  400 g rosii intregi ( conserva SunFood )
doua cepe mici
un ardei capia
doua linguri legume deshidratate
doua linguri orez
50 ml ulei
un litru apa plata
10 frunze busuioc verde
sare
3-4 boabe piper rosu

Pregatire:

Ceapa se curata de foi si se taie marunt,orezul se spala si se scurge de apa, ardeiul capia se curata de cotor si seminte ,apoi se taie cubulete,iar busuiocul se toaca.
Intr-o oala ,calim ceapa si ardeiul capia ,cca 5 minute si adaugam legumele deshidratate,apoi stingem cu apa.
Adaugam rosiile si sucul din conserva,apoi pasam tot continutul cu blenderul.
Dam gust cu sare si piper,adaugam orezul si lasam sa fiarba 10 minute.Oprim focul in momentul cand orezul a inceput sa infloreasca.
Supa fiind fierbinte,bobul de orez se va inmuia si dupa ce am luat oala de pe foc,daca fierbem pana se inmoaie bobul de orez,dupa oprirea focului ,orezul se va transforma in terci.
In momentul servirii ,presaram deasupra supei busuiocul tocat.
Simpla,dar gustoasa!
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: