luni, 22 aprilie 2013

Supa canadiana Trei surori

 
 

 
Supa se poate adapta dupa gust, adaugandu-i si alte legume ,insa de baza raman porumbul,fasolea verde si dovleacul !
 
Ingrediente pentru 4-5 portii:
 
200 g fasole verde Bonduelle
100 g fasole rosie Bonduelle
150 g porumb Bonduelle
100 g pulpa dovleac
o ceapa mica
2 catei de usturoi zdrobiti
o radacina mica de patrunjel
un morcov
3-4 feliute de ardei iute
1/2 lingurita boia dulce
sare de mare
piper negru macinat
5-6 frunze de oregano
un praf de chimen macinat
3 linguri ulei masline
800 ml supa de pui
 
Pregatire:
 
Radacinoasele se curate de coaja,se spala si se taie cubulete. Ceapa se curata de foi si se taie marunt. Fasolea rosie si porumbul se clatesc sub jet de apa rece si se scurg. Pulpa de dovleac se taie cubulete.
Intr-o oala ,punem la fiert supa de pui si uleiul de masline,adaugam ceapa,usturoiul zdrobit,morcovul si radacina de patrunjel.
Lasam sa fiarba legumele,fara a le lasa sa se inmoaie.
Adaugam praful de chimen ,frunzele de oregano tocate ,fasolea verde si cubuletele de dovleac.
Fierbem supa alte 7-8 minute ,iar spre final adaugam fasolea rosie,ardeiul iute si porumbul,daca este necesar completam cu putina supa de pui si optional se poate adauga o lingura de zeama de lamaie.
Dam gust cu sare,piper si boia dulce si gata supa trendy !
Savurati cu placere !
 
 
 

2 comentarii:

pansy spunea...

Faiona supa ! Vad ca ne concuram! Bafta!

Carmen-Ana spunea...

merci Pansy !
bafta si tie,esti fenomenala cu retetele tale !