joi, 22 martie 2012

Portofel cu somon si sos olandez











Somonul a devenit de nedespartit romanilor! Ciorbe,salate,fript,copt,afumat,etc,etc !
Mi-am zis sa-l incerc si eu si iata ce a iesit !

Ingrediente:

5 fileuri somon ( putin afumat si aprox 150 g fiecare)
100 ml vin alb
50 ml ulei
300 g ciuperci feliate
2-3 linguri mustar
50 g unt
Kotanyi condimente pentru peste
piper rosu boabe
1 ou
2-3 picaturi otet de vin
foi de placinta subtiri

Pregatire:

Intr-o craticioara inabusim 2-3 minute ciupercile cu putin unt, cateva boabe de piper rosu si 2 linguri de vin.
Fileurile se presara cu condimente pentru peste si se ung cu mustar. Pentru ca prefer gustul picant,am presarat si boabe de piper rosu.
Se taie foile de placinta in dreptughiuri ,iar in mijlocul fiecaruia asezam cate un rand de ciuperci,asezam cate un fileu de somon,iar deasupra carnii alt rand de ciuperci.
Impachetam toate fileurile,ungem cu putin ulei pe deasupra portofelelor si coacem  maxim 20 de minute.
Cu 5 minute,inainte de scoaterea portofeleleor din cuptor, pregatim sosul olandez la bain-marie :
-intr-un bol pus deasupra unui vas cu putina apa (fundul bolului sa nu atinga apa ) se bate galbenusul de ou cu putina sare si 2 linguri de vin,pana se ingroase.
Adaugam 2-3 picaturi de otet de vin ( suc lamaie) ,un varf de lingurita de mustar si o lingura de unt.
Daca sosul este prea gros,mai adaugam 1-2 linguri de vin.
Fiecare portofel cu somon, se seveste ornat cu cate o lingura de sos olandez.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: