vineri, 16 noiembrie 2012

Ghiveci de legume

 


 
 
Mi-am zis sa gatesc ceva usor,simplu si de post...si am ales doua produse Bonduelle,pe care le-am combinat cu alte legume rezultand un delicios ghiveci. Nu ma omor dupa mancarea fara carne,dar ghiveciul asta chiar a fost gustos,mai ales ca fasolea verde a fiert repede,iar fasolea rosie din conserva era deja fiarta!
 
Ingrediente:

200 g fasole verde Bonduelle
200 g fasole rosie Bonduelle
1 dovlecel
1 cartof
2 ardei gras rosu
1 morcov
3 - 4 ciuperci proaspete
doua cepe
doua rosii
o vanata micuta
sare
piper macinat
oregano uscat
100 ml ulei
300 ml apa


Pregatire:

Ceapa ,cartoful si morcovul se curata de coaja ,se spala,apoi se taie felii potrivite.
Dovlecelul si vanata se folosesc cu coaja ,se spala, li se taie codita,apoi le taiem cubulete.
Ardeiul se curata de codita si cotor,se spala,apoi taie cuburi potrivite.
Rosiile si ciupercile spalate le taiem felii.
Intr-o craticioara calim ceapa in ulei pana devine sticloasa,apoi adaugam morcovul si vanata. Dupa cateva minute adaugam fasolea verde Bonduelle,ardeiul gras si cartoful ,lasam sa se caleasca impreuna 10 minute ,acoperite cu un capac.
Adaugam apa ,rosiile si dovlecelul ,lasam sa fiarba usor 10 -15 minute,apoi adaugam fasolea rosie Bonduelle si dam gust cu sare,piper si oregano .
Se serveste cald sau rece ,excelent in perioada postului !
 Savurati cu placere !

Niciun comentariu: