duminică, 12 august 2012

Chec cu zahar ars









Ingrediente:

400 g faina
200 g zahar tos
200 ml lapte
100 ml unt topit (ulei floarea soarelui)
doua linguri cacao
o lingurita cu varf  praf de copt
o lingurita scortisoara pudra
doua linguri stafide
doua linguri zahar pudra


Pregatire:

Intr-o craticioara se ard 4 linguri de zahar,cand s-a caramelizat se adauga laptele si restul de zahar.
Se amesteca bine si adaugam faina si untul topit (uleiul). Omogenizam bine si luam craticioara de pe foc.
Stingem praful de copt cu 3-4 picaturi de otet si il adaugam peste compozitie,adaugam stafidele,scortisoara si cacaua.
Ungem doua forme de chec cu unt,le tapetam cu foaie de copt si turnam in mod egal compozitia.
Coacem la cuptor (incalzit deja) ,cca 30 de minute.
Dupa coacere si racire,checurile se pudreaza cu zahar pudra.
Savurati cu placere!




Niciun comentariu: