duminică, 27 noiembrie 2011

Tarte umplute cu iaurt si frisca cremoasa








O reteta foarte usoara de tarte,umplute cu iaurt de fructe si foarte gustoase!

Ingrediente:
Pentru aluat fraged:
300 g faina alba
150g margarina Rama Maestro
1 lingura zahar
2 galbenusuri
putina sare

Pentru crema:
300 ml iaurt cu fructe
500 ml smantana pentru frisca
4 linguri zahar
10g gelatina

Ornare:
fructe preferate
nuca de cocos

Mod de preparare:
Punem intr-un bol faina, adaugam margarina taiata bucatele (un lucru bun la margarina asta e ca are gradatii pentru gramaj asa incat nu e nevoie sa o cantariti) , galbenusele, zaharul si sarea. Faramitam cu degetele , amestecam rapid si punem coca la frigider o ora.
Intre timp preincalzim cuptorul si cautam prin camara niste boabe de fasole.
Rupem o bucatica de aluat, facem o bila pe care o intindem cu sucitorul si apoi o punem in forma apasand usor. In mijloc punem cateva boabe de fasole sa nu creasca aluatul la copt.
Coacem timp de 15 minute in cuptor la foc potrivit, pana se rumenesc putin pe margini.
Scoatem formele le rasturnam usor ( nu trebuie sa le ungeti, aluatul are suficienta grasime ) .

Lasam sa se raceasca si preparam crema:
Punem iaurtul intr-un bol , adaugam 4 linguri de zahar si amestecam. Dizolvam gelatina in 4 lingurite de apa rece, apoi o rasturnam in 50 ml apa fierbinte . Turnam amestecul peste iaurt, amestecam si lasam sa se intareasca putin . Batem frisca tare apoi adaugam lingura cu lingura in iaurt. Mixam bine si lasam sa se intareasca la rece.
Umplem formele cu crema si deasupra punem fructele favorite si presaram cu nuca de cocos.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: