duminică, 26 februarie 2012

Placinta ciobanului









In reteta originala se foloseste carne de miel,eu am preparat-o cu carne tocata de vita.

Ingrediente:
700 gr carne tocata vita
2 morcovi
2 cepe
7-8 cartofi potriviti
50 ml ulei
1/2 ardei iute
1 lingurita rasa cimbru
1 lingura boia dulce
2 linguri margarina
2 linguri apa plata

Preparare:
Ceapa si ardeiul se taie julien,morcovii se taie cubulete.
Se calesc legumele in ulei 5 minute ,apoi adaugam carnea tocata si calim totul timp de 15 -20 de minute.Nu uitam sa amestecam din cand in cand!
Presaram cimbru si boia dulce si stingem cu 2 linguri de apa plata si mai lasam pe foc 10 minute.
Cartofii (curatati ) se spala,se taie cubulete si se fierb in apa si un praf de sare,pana se inmoaie bine pentru a fi pasati. Se aduna spuma care se formeaza!
Dupa pasare ,cartofii se amesteca cu margarina ,un praf de delikat si se subtiaza cu 2 linguri de lapte sau 2 linguri de apa in care au fiert cartofii.
Intr-un vas yena,asezam carnea calita cu legumele,iar deasupra sprituim piureul de cartofi.
Introducem la cuptor pentru 20 de minute.
Servim cald.
Savurati cu placere!






Niciun comentariu: