Powered By Blogger

duminică, 20 mai 2012

Pachetele din dovlecei cu ciuperci










Ciupercile pot inlocui cu succes carnea , reiese si din aceasta reteta simpla si usor de pregatit!

Ingrediente:

9-10 dovlecei
400 g ciuperci  felii ( conserva  )
3 fire ceapa verde
1 leg marar verde
1 lingura ulei
sare
piper macinat

Pregatire:

Dovleceii se spala ,li se taie cotorul ,apoi pe lung,se taie felii subtiri. Eu am folosit curatatorul de cartofi ,iar feliile au iesit uniforme.
Ceapa spalata si curatata se taie marunt,ciupercile se scurg de apa,iar mararul se taie fin.
Se incinge gratarul bine si frigem feliile de dovlecei 2 minute pe fiecare parte,dungile de la gratar vor fi vizibile pe felii.
Intr-o craticioara calim cateva minute ciupercile cu ceapa verde,condimentam cu sare, piper si adaugam mararul .
In castronele rezistente la copt si unse cu putin ulei ,asezam de jur-imprejur felii de dovlecei si umplem cu compozitia de ciuperci,apoi asezam deasupra (ca un capacel) alt rand de dovlecei.
Asezam toate castronelele pe o tava si coacem 20 de minute.
Dupa coacere,cu ajutorul cutitului desprindem pachetelele de dovlecei de peretii castronelelor,apoi le putem rasturnam usor pe farfurii.
Pachetelele cu dovlecei se pot servi atat calde cat si reci !

Eu le-am servit cu fasii de ardei capia , pus la conservat in toamna!
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: