luni, 12 decembrie 2011

Trigoane cu pate de ficat si mazare verde







Am mai pregatit trigoane cu branza sau cu mere,dar cu combinatia pate de ficat-mazare verde,ba !
Asa ca,am trecut la treaba! Am cumparat cele necesare si iata ce a iesit!

Ingrediente:
200 g mazare fina verde Casa Taraneasca
200 g pate de ficat
3 oua
150 g porumb
100 g margarina
piper
sare
1 pach.foi de placinta

Preparare:
Mazarea se fierbe 15-20 minute,apoi se strecoara de apa,iar porumbul se scurge de apa din conserva.
Se amesteca pateul de ficat cu mazarea,porumbul si ouale batute,din oua oprim o lingura pentru uns.
Se iau cate 2-3 foi de placinta suprapuse si se taie fasii late de 6-7 cm.
Se pune compozitie de pate pe un colt si se pliaza astfel incat,sa formeze un triunghi.
Se ung toate trigoanele cu ou si se coc la cuptor pana se rumenesc,aprox 30 minute.
Tava in care se coc trigoanele se unge cu margarina!
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: