miercuri, 22 august 2012

Ciorba de perisoare






Ingrediente:

pt ciorba:
2 morcovi
o ceapa
un ardei gras rosu si galben
o lingura   Mirodenia de la Fuchs
o lingura pasta de tomate
un litru bors
o legatura patrunjel verde
50 ml ulei
2 litri apa plata

pt perisoare:
400 g carne tocata (porc si vita)
75 g orez
o ceapa
doua oua
1/2 lingurita sare
 1/2 lingurita piper macinat
o legatura marar verde

Pregatire:

Morcovii,ceapa si ardeii se apala si se curata de coaja si cotor (unde e necesar),apoi se taie marunt.
Intr-o oala ( cca 3,5 litri ) calim in ulei legumele ,pana se inmoaie,apoi turnam peste ele apa si lasam sa fiarba.Adaugam pasta de tomate si Mirodenia Fuchs .

Intre timp ,amestecam carnea tocata ,ceapa taiata marunt,mararul taiat fin,ouale, orezul spalat si zvantat,sarea si piperul.
Omogenizam bine,apoi cu mana luam din compozitie si formam bile de marimea unor nuci.

In momentul in care supa din oala a inceput sa fiarba,adaugam cu atentie perisoarele,una cate una.
Fierbem la foc mediu 15 minute,acoperind oala cu un capac. La sfarsitul fierberii vom observa ca perisoarele plutesc la suprafata si putem adauga borsul fiert separat.
Gustam si daca e necesar mai adaugam Mirodenia Fuchs.
Cand am oprit focul, presaram peste ciorba patrunjelul taiat marunt.
Savurati cu placere!


Niciun comentariu: