Powered By Blogger

sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Musaca de cartofi cu carne de pui









Mamaaaa,vrem musacaaa ! 
Pai,se poate ? Acu' se face...singura!

Ingrediente:
800 g carne tocata pui
2 cepe
1 morcov
1 ardei gras
50 ml ulei
4-5 oua
delikat
tarhon
cimbru
boia
piper macinat Kotanyi
150 g faina
100 g bulion
200 g smantana
2 leg patrunjel
300-400 ml ulei pt prajit cartofii
50 g pesmet pentru tapetat tava

Sos Bechamel:
1-2 oua
50 g cascaval ras

Mod de preparare:
Cartofii curatati de coaja se spala bine,se feliaza si se dau prin faina,apoi se prajesc.
Cand se racesc,se tapeteaza cu ei tava pentru musaca.
Ceapa taiata marunt si morcovul dat pe razatoare se calesc.
Dupa 5 minute se adauga carnea tocata,cimbru,tarhon,piper macinat si delikat,dupa gust.
Se calesc toate 10 minute, apoi se adauga o lingura de bulion si boia si se tine pe foc inca 5 minute.
Compozitia de carne se raceste si se adauga 4 oua si verdeata.
Tapetam tava cu pesmet si punem 3 randuri cartofi si 2 randuri compozitie de carne tocata calita.
Pe ultimul strat de cartofi se toarna un sos din 1-2 oua batute,putin cascaval ras si verdeata.
Ornam cu fasii de ardei gras.
Musacaua se coace 30-40 minute,pana sosul Bechamel de deasupra se rumeneste.
Pentru cine doreste un sos langa musaca,se dizolva 1 lingura de bulion in 100 ml apa,se fierbe bine si se adauga cimbru,tarhon,piper macinat si putin delikat.
Se portioneaza si se serveste calda cu sos de bulion si smantana.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: