joi, 22 decembrie 2011

Macrou la cuptor








Ingrediente:
5 bucati macrou - 1 kg
100 ml ulei
50 ml otet
400 g rosii conserva
200 ml apa plata
2 lamai
2-3 foi dafin
sare ,piper
tarhon uscat
marar verde

Preparare:
Macrourile se taie pe burta si se curata de intestine,li se elimina capul si codita.
Se spala foarte bine in interior,pana pielita neagra deste curatata,altfel ii da un gust amarui.
Se scurg si se presara cu sare si piper,in interior si exterior.
Se aseaza toate macrourile intr-o tava,se adauga apa,otetul si se stropesc cu ulei.
In tava mai adaugam si foile de dafin.
Presaram pestii cu tarhon,iar peste pesti asezam si rosiile din conserva,taiate felii.
Lamaile se taie felii si cateva din ele le asezam peste pesti in tava,celelalte le pastram pentru ornat.
tava cu pesti se tin la cuptor 40 de minute,la nevoie mai adaugam apa,iar din cand in cand stropim pestii cu jiul din tava.
Dupa ce s-au copt,macrourile se aseaza frumos pe un platou,se orneaza cu rosiile coapte din tava si cu felii de lamaie.
Presaram cu marar taiat fin.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: