Powered By Blogger

luni, 26 august 2013

Jeleu de menta




Pe timpul verii ,menta este planta folosita cel mai des in prepararea ceaiurilor ,limonadelor ,prajiturilor ,iar pentru iarna o putem transforma in jeleu .

Ingrediente:

5-6 fire lungi si sanatoase de menta
300 g zahar tos
300 ml apa plata
1 plic gelatina Dr. Oetker
suc de la o lamaie

Pregatire:

Intr-o craticioara amestecam apa si zaharul cu o lingura si fierbem usor cateva minute pe foc mic ,pana se topeste zaharul si se formeaza un sirop slab,apoi oprim focul.
Separat ,intr-un pahar lasam gelatina la hidratat in 2-3 linguri de apa rece.
In siropul fiert adaugam firele de menta,spalate bine si zvantate ,acoperim craticioara cu un capac si lasam cca 10 -12 minute ,ca menta sa-si lase bine aroma in sirop.
Daca fierbeti frunzele de menta in sirop,culoarea jeleului va capata o nuanta maronie .
Dupa ce siropul si-a tras aroma de la menta, scoatem firele si frunzele de menta cu o furculita,incalzim usor siropul pe flacara mica si adaugam gelatina hidratata.
Amestecam cu o lingura de lemn ,adaugam sucul de la o lamaie stoarsa si fierbem pana se dizolva gelatina.
Jeleul format se toarna in borcanele sterilizate in cuptor si se lasa la racit.
Fiecare borcanel se inchide cu capacul aferent si se depoziteaza la rece in camara.
Savurati cu placere!


2 comentarii:

adnia spunea...

ce cuolare frumoasa are! azi am postat si eu ceva bun cu menta:)

La Vera in bucatarie spunea...

Super arata,si ideea chiar imi surade.