sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Melci cu ciocolata







Ingrediente:

aluat:
500 g faina alba
200 g zahar pudra
200 ml lapte
100 ml unt topit
un cub mic drojdie proaspata
un praf de sare

umplutura:
300 g  drajeuri mici  de ciocolata
100 g zahar pudra
o lingurita scortisoara

Pregatire:


Pentru maia ,se dizolva drojdia in 3 linguri de lapte caldut si o lingurita de zahar pudra,adaugam o lingura de faina ,amestecam usor,apoi o lasam 15 minute sa creasca.
Se incalzeste restul de lapte amestecat cu untul, 100 g zahar pudra si praful de sare si tinem pe foc pana se topeste untul,apoi lasam lichidul sa se raceasca putin.
Intr-un vas (preferabil inox) se cerne faina,se face o adancitura cu mana sau lingura in mijlocul fainii,adaugam lichidul caldut ,romul si maiaua si amestecam usor pana rezulta un aluat neted si elastic. Aluatul se acopera cu un prosop si se lasa la dospit 40-50 de minute.
Dupa ce si-a dublat volumul ,aluatul se intinde de forma unui dreptunghi,se presara peste el restul de zahar pudra,praful de scortisoara si se presara ciocolata.
Aluatul se ruleaza si se taie in 8 rulouri egale cu lungimea de 3 cm,apoi asezam rulourile in tava si lasam sa creasca la cald 10-15 minute.
Eu am lasat mijlocul tavii gol,rulourile formand o coronita.
Incalzim cuptorul ,apoi coacem rulourile (melcii) la foc mediu 30-40 de minute.
Dupa coacere pudram melcii cu zahar pudra!
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: